11 september 2013

Hardjono: goed dat financieel beleid Gouda veranderd

CDA Gouda is positief over het voornemen om tussentijds de tekorten van het gemeentelijk huishoudboekje op te vangen. Normaal worden verliezen pas eind van het jaar berekend en dan worden deze met name opgevangen uit de reservepot.

Door middel van de motie Teun Hardjono is voor de zomer gevraagd om een andere aanpak. Een aanpak van directe actie. De motie kreeg brede steun, maar werd aangehouden omdat de wethouder deze eerst wilde bestuderen. zie www.gouda.nl/ris/dsresource?objectid=30903&type=org

Nu voert wethouder van de Akker de motie door middel van de DOS aanpak (doorgaan of stoppen) alsnog uit en daarmee wordt een voor het eerst het systeem doorbroken van het vooruitschuiven van tekorten naar het najaar.
CDA Gouda vind dit een goede ontwikkeling en is positief over deze keuze. Lopende het jaar de tekorten opvangen is veel verstandiger en zorgt voor een degelijker financieel beleid.

De komende jaren verwacht CDA Gouda nog meer bezuinigingen door Den Haag afgedwongen. Door deze nieuwe aanpak houden we de vinger aan de pols

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.