22 oktober 2014

Restaurant ‘Gewoon Gouds’ en CDA Gouda actief voor ouderen

GOUDA - Lekker eten bij Gewoon Gouds op de markt in Gouda? Dat hebben een aantal bewoners van de Hanepraij afgelopen vrijdagavond mogen doen. Twee ouderen die in het kader van de Nationale Ouderendag een wens hadden ingediend bij het Goudse comité dat de ouderendag organiseerde, mochten gratis een heerlijk diner nuttigen bij Gewoon Gouds. Het CDA Gouda hielp hen daarbij een handje. Samen aan de slag voor ouderen in de stad. Een mooie avond vol plezier en dankbaarheid was het resultaat.

Op 3 oktober vond de zeer geslaagde ouderendag in Gouda plaats. Meer dan 100 wensen van ouderen gingen in vervulling, sponsors gaven gul en vele tientallen vrijwilligers spanden zich in om alle wensen te realiseren. Van een bezoek aan Avifauna, tot bloemschikken, tot een etentje bij Gewoon Gouds.

Het CDA Gouda vindt het belangrijk dat er voldoende activiteiten voor ouderen zijn en ook zij die niet of slechts sporadisch buiten de deur komen, ook eens kunnen genieten van een uitje. CDA-raadslid Eppy Boschma: ‘Eenzaamheid ligt op de loer als er onvoldoende vrijwilligers of familieleden zijn die onze ouderen af en toe eens ergens mee naar toe nemen. Dat moeten we voorkomen. Juist daarom is de ouderendag zo’n fantastisch initiatief. Bijkomend voordeel is dat mensen die elkaar anders nooit zouden hebben ontmoet, nu elkaar blijven opzoeken!’ Volgend jaar wil het Goudse comité tijdens de ouderendag wederom vele wensen van ouderen in vervulling laten gaan!

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.