27 oktober 2014

Symposium ‘Bouwen aan Gouda’ met Maxime Verhagen en Marco Kastelein

Gouda - Op maandagavond 1 december wordt het symposium ‘Bouwen aan Gouda’ gehouden in het Huis van de Stad. CDA Gouda organiseert deze avond als eerbetoon aan oud-wethouder Marco Kastelein. Sprekers zijn Maxime Verhagen als voorzitter van Bouwend Nederland en René Mascini,  directeur Woonpartners Midden-Holland. Marco Kastelein zal ook zelf het woord voeren met een terugblik op zijn jaren als wethouder.

In de afgelopen tien jaar is veel gebouwd in Gouda, zoals het Bolwerk met huizen en een hotel, de panden aan de Kleiweg waaronder de H&M, twee parkeergarages, het Huis van de Stad, het Groenhovenbad en nog veel, veel meer. Dat bouwen is goed geweest voor Gouda. Het gaf bedrijvigheid en er kwamen nieuwe kansen. Menige gemeente kende bouwproblemen met budgetoverschrijdingen, vriendjespolitiek of gestrande megalomane projecten. Maar in Gouda kwamen en gingen de bouwkranen volgens plan. Wat maakte Gouda zo succesvol? Maar nog belangrijker: hoe blijft Gouda succesvol? Welke mogelijkheden biedt Westergouwe in de komende tien jaar? Hoe komt de Spoorzone vol? Wanneer wordt de Vredebest opgeknapt? Successen uit het verleden zijn geen garantie voor de toekomst.

Op maandagavond 1 december kunt u op het symposium ‘Bouwen aan Gouda’ drie deskundigen beluisteren over deze vragen en met hen en andere bezoekers napraten onder het genot van een drankje. Belangstellenden zijn van harte welkom vanaf 19.30 uur. Aanvang 19:45 uur. De toegang is gratis, aanmelden is niet nodig.

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.