22 april 2020

Zoals wij zijn, zo zijn de tijden

Beste CDA-vrienden,
 
Het zijn bijzondere tijden, daar zullen we het allemaal over eens zijn. Het coronavirus houdt Nederland in zijn greep. Vanzelfsprekendheden en zekerheden zijn weggevallen, zelfs de nabije toekomst ziet er erg mistig uit. 
 
Ik houd er niet van om grote woorden te spreken. Wat ik wel zie, is dat deze crisis diep ingrijpt op velen. Ik denk aan mensen van wie een geliefde op de IC ligt, ouderen in verpleeghuizen, maar ook aan het 'kleine leed': dit jaar geen verjaardag kunnen vieren, niet naar de kerk kunnen en niet op bezoek bij je familie. 
 
Ondertussen wordt er ook in Gouda op alle niveaus gewerkt om de gevolgen van de crisis draaglijk te maken en te houden. Een opgave voor iedereen. Alleen samen komen we door deze crisis heen. Er is ongekende solidariteit en sprake van altruïstisch overschot. Laten we oog en oor houden voor de mensen om ons heen en waar het kan verlichting bieden. 
 
College en raad doen er alles aan om de crisis hier in Gouda beheersbaar te houden, daar leest u in deze nieuwsbrief meer over. Ook een inspirerend interview met Michiel, van voor Corona, is meer dan de moeite waard om te lezen. Ik vraag ook aandacht voor het in memoriam van Andre Tukker, geschreven door Ton van Huut. Wij staan op de schouders van reuzen; het is goed om onze voorgangers en erflaters te gedenken en hen postuum te danken voor hun inzet voor onze partij.
 
Ondertussen worden op landelijk niveau voorbereidingen getroffen voor de Kamerverkiezingen volgend jaar. Dat lijkt nog ver weg en wie zal zeggen hoe de wereld er dan uitziet? 
 
Ik sluit af. Het is Pasen geweest. Er is hoop! Blijf gezond, denk aan elkaar en laat de fysieke afstand niet in de weg staan om aan elkaar te denken en mogelijkheden te benutten elkaar te steunen. 
 
'Het zijn slechte tijden! het zijn moeilijke tijden! Dat zeggen de mensen tenminste. Laten we liever goed leven, dan worden de tijden vanzelf goed. Wij zijn de tijden. Zoals wij zijn, zo zijn de tijden.' - Augustinus van Hippo, Sermo 80 (8)
 
Hans Alderliesten
Voorzitter 

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.