19 juli 2021

Zomergroet 2021

Aan de leden van CDA Gouda,

Beste CDA’ers in Gouda,

De zomer staat voor de deur. Velen van ons hopen erop uit te trekken, de vraag is of dat kan en hoe de vakantie eruit zal zien. Het coronavirus houdt ons nog altijd bezig. Van harte hoop ik dat we in de zomer tijd en gelegenheid vinden om tot rust te komen, afstand te nemen en tijd door te brengen met dierbaren.

In de jaren dat ik uw afdelingsvoorzitter mag zijn, is het niet zo turbulent geweest als het afgelopen jaar. Het zal u niet ontgaan zijn. Op zaterdag 11 september 2021 is er een landelijk partijcongres – ik hoop dat dat het gewenste keerpunt zal zijn. Laten we de rijen sluiten, onze waarden als vertrekpunt nemen en hoopvol de toekomst tegemoet zien. We staan er niet goed voor, zoveel is duidelijk, maar ik zie wel hoopvolle tekenen: leden die het opzeggen van hun lidmaatschap intrekken, een herwaardering van het prachtige Zij-aan-Zij rapport en vooral veel energie om te bouwen aan een partij waarin we zorgen voor elkaar.

Gemeenteraadsverkiezingen 2022

In onze goede stad krijgt dat natuurlijk gestalte richting de gemeenteraadsverkiezingen van volgend jaar maart. Op de achtergrond wordt daar al hard aan gewerkt. Niels Honkoop schrijft met een commissie een verkiezingsprogramma, daarnaast zijn we bezig de opzet en lijnen voor een campagne(team) uit te zetten. Genoeg werk aan de winkel!

Kandidaten gezocht

Waar ik speciaal uw aandacht voor wil vragen is de kandidaatstelling: Kandidaten gezocht (cda.nl). Heeft u ideeën over de toekomst van Gouda? Hoe we de stad nog beter kunnen doorgeven aan de volgende generatie? Wilt u vanuit de gemeenteraad meesturen? Ambitie om raadslid te worden? Dan zijn wij op zoek naar u! In maart 2022 zijn er weer gemeenteraadsverkiezingen. Bij die verkiezingen gaat het om de toekomst van Gouda. Wij zijn op zoek naar betrokken, ambitieuze, enthousiaste kandidaten die zich voor onze partij willen inzetten in de raad. Jong, oud, man, vrouw: wij zijn naar u op zoek! De aanmeldtermijn loopt tot zaterdag 4 september 2022 (bij Arjen Blacquière, secretaris van het bestuur). In september zal een commissie gesprekken voeren met kandidaten, vervolgens zullen we in een Algemene Ledenvergadering de kieslijst vaststellen. Stuur dit bericht gerust door naar geïnteresseerden!

Ik sluit af met een citaat van Augustinus: ‘Mensen gaan op reis om zich te verbazen over de hoge toppen van de bergen, de krachtige golven van de zee, de lange loop van de rivieren, de uitgestrektheid van de oceaan, de rondgaande bewegingen van de sterren - en zichzelf lopen ze zonder verbazing voorbij.’

Een goede zomer toegewenst!

Met hartelijke groet, namens het bestuur,

Hans Alderliesten, afdelingsvoorzitter

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.