6. Saskia Kwaaitaal

Kandidaat gemeenteraadsverkiezingen 2022

Sociaal en positief

Saskia Kwaaitaal (1966) woont sinds achttien jaar met haar dochters in Gouda. Vijf jaar geleden verhuisde ze naar de Korte Akkeren en woont daar nu samen met haar vriend en hun hond.

 

Korte Akkeren

Er wordt veel georganiseerd in de Korte Akkeren, zoals bij ontmoetingscentrum De Walvis. “We gaan daar iedere week eten, maar de afgelopen tijd met de lock downs kon dat niet. Mensen komen om gezellig met elkaar te praten en te eten. Eén van de vrouwen uit de wijk kookt dan. Ze hebben ook spelletjesmiddagen voor de ouderen in de buurt, die kunnen bijvoorbeeld kaarten en sjoelen.”

De voorzieningen in de rest van de stad kent ze ook. Haar vriend ontmoette ze bij SamSam en ze hadden meteen een klik. “We zijn naar inloophuis Domino geweest, daar kun je eten en wat kletsen. Het is goed voor de sociale contacten, je ontmoet zo ook nieuwe mensen.”

 

Veiligheid

In de vensterbank staat een foto van haar hondje, zodat mensen kunnen zien dat ze een hond hebben. Afgelopen jaar werd er bij ze ingebroken en dat heeft veel indruk gemaakt.

“Gelukkig heeft de buurvrouw meteen de politie gebeld. Het is verschrikkelijk dat er mensen in je huis zijn geweest. Ik heb contact met de wijkagent en als er iets is, kan ik hem altijd appen. Hij is makkelijk te bereiken. We hebben hem ook gesproken bij vergaderingen over de wijk.” Saskia voelt zich niet onveilig en dat komt ook omdat ze haar buren goed kent. Ze wil zich namens het CDA inzetten om de veiligheid in de wijk te verbeteren.

Vorig jaar werd Saskia lid van het CDA. “Ik vond het een goede partij en stond erachter. Toen zag ik de oproep voor kandidaten en meldde me aan. Ik vind het belangrijk om me voor de wijk in te zetten.” De woningnood voor jongeren vindt ze zorgelijk, ze zou ook graag zien dat er meer activiteiten voor jongeren zijn.

 

Een schone wijk

Ik wil zorgen dat de wijk, schoon is en blijft. Van de supermarkt hiernaast hebben we best veel troep. Ik ken de directeur van de supermarkt, dus ik denk dat er met hem wel te praten valt. Ik vind het leuk om wat voor de wijk te betekenen en wil een bijdrage leveren.”

 

Saamhorigheid

Saskia maakt makkelijk contact en spreekt veel van haar buren. “Aan de eenzaamheid moet ook wat de gedaan worden, meer saamhorigheid. Dat vind ik heel belangrijk, op een schappelijke manier met elkaar omgaan. Het kan nog beter.”

Hart voor de stad, oog voor de ander, de handen uit de mouwen steken, dat is Saskia ten voeten uit. “Ik heb een fantastische buurvrouw, daar kan ik altijd aankloppen als er iets is. Andersom ook natuurlijk. De voorzieningen in Gouda zijn goed geregeld. Ook bij Promen, waar ik met veel plezier werk. Ik heb mijn dochters, vrienden en sociale dingen hier in Gouda, ik voel me er thuis.”

 

Saskia Kwaaitaal

Nr. 6 op de kieslijst van CDA Gouda - gemeenteraardsverkiezingen 2022

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.