8. Arjen Blacquière

Kandidaat gemeenteraadsverkiezingen 2022

Zorgvuldig en nauwgezet

Arjen Blacquière (1971) is geboren in Leeuwarden en het gezin verhuisde twee jaar later naar de wijk Oosterwei in Gouda. Met zijn vrouw en kinderen woont Arjen al jaren in Plaswijck. “Toen ik hier kwam wonen was Bloemendaal nog een zandvlakte. Op de basisschool deed ik mee met Nationale Boomfeestdag en onze klas mocht er een boom planten. Die staat ergens in de buurt waar ik nu woon.”

 

Trein en bus

Arjen is geïnteresseerd in alles wat op ‘openbare’ wielen rijdt. “Wij doen alles met het openbaar vervoer. Begin dit jaar gingen we naar Duitsland. In de streek waar we waren, is voor toeristen het openbaar vervoer zelfs gratis. De liefde voor treinen heb ik van mijn vader. Die had, net als ik, ook een modelspoorbaan. Ik ga naar beurzen in binnen- en buitenland.”

Als kind droomde Arjen ervan om buschauffeur te worden. Een paar jaar geleden kreeg hij de kans om op een bus te rijden tijdens een open dag van een busmaatschappij in Arnhem. “Ik mocht op een lesbus rijden, onder leiding van een instructeur. We reden gewoon op de openbare weg door de stad. Dat was erg leuk.”

Over de bereikbaarheid van Gouda met het openbaar vervoer, is hij tevreden. Het stadsvervoer kan zeker beter. Sinds eind vorig jaar is het ziekenhuis niet voor iedereen meer goed bereikbaar, door een wijziging in de lijndiensten. “Vooral oudere mensen of mensen die minder mobiel zijn, hebben daar echt wel last van. Dat vind ik echt een achteruitgang.”

 

Weg- en waterbouw

Zijn werk als geotechnisch adviseur bestaat uit het berekenen van bijvoorbeeld damwanden, kadeconstructies, waterkeringen, dijken en grondophogingen. “Het is belangrijk dat het goed gebeurt, anders kan er van alles misgaan. De bodemdaling in Gouda hou ik in de gaten en de berichtgeving volg ik. Als je langs de Turfmarkt loopt, dan zie je dat het water vlak onder de kaderand staat. Soms zelfs net eroverheen.”

 

Secretaris

Sinds 2015 is Arjen secretaris voor het CDA Gouda. Het zijn de tweede gemeenteraadsverkiezingen die hij als secretaris meemaakt. Een drukke periode waarin hij zorgvuldig en nauwgezet alle gegevens verzamelt, controleert en uiteindelijk getekend indient bij de gemeente. “Als de deadline niet gehaald zou worden, dan zou het CDA daardoor niet mee kunnen doen. Uiteindelijk is het allemaal gelukt en op 31 januari kon ik alle stukken indienen bij de gemeente.”

Naast secretaris van CDA Gouda is hij ook secretaris van de Algemene Kerkenraad van de protestantse kerk in Gouda. “Ik vind het leuk om secretarieel bezig te zijn en te notuleren.”

 

Fietsvriendelijke omgeving

Gouda moet een aantrekkelijk en veilige stad zijn voor fietsers, het liefst met een autoluwe binnenstad. “De fietspaden langs de Plaswijckweg zijn op sommige stukken gevaarlijk door losliggende tegels. Er mag zeker meer aandacht komen voor de fietspaden en oversteekplaatsen.” Als het mooi weer is, stapt Arjen graag op de fiets voor een flink rondje door het Groene Hart. “Ik heb een aantal favoriete parcourtjes bij Reeuwijk, Haastrecht en Schoonhoven. Dat is het voordeel van Gouda. Je zit altijd binnen tien minuten in de natuur.”

 

Arjen Blacquière

Nr. 8 op de kieslijst van het CDA Gouda - gemeenteraadsverkiezingen 2022

 

 

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.