07 juni 2017

CDA Hillegom zoekt politiek talent

Het CDA is op zoek naar inwoners van Hillegom die interesse hebben in het raadslidmaatschap. In maart 2018 vinden de eerstvolgende gemeenteraadsverkiezingen plaats. Inwoners kunnen ter kennismaking en oriëntatie deelnemen aan de Ben-ik-geschikt-als-raadslid?-test. Wie enthousiast is geraakt na de test, kan zich hier voor een mogelijk raadslidmaatschap aanmelden.

Kees Langeveld (secretaris CDA Hillegom): “Als raadslid sta je niet aan de zijlijn maar doe je mee. Je draagt actief een steentje bij en neemt besluiten die niet alleen jezelf maar ook jouw omgeving aangaan. Daarnaast is raadslid worden een mooie mogelijkheid om jezelf op allerlei terreinen verder te ontwikkelen.”

Raadsleden stellen gezamenlijk het beleid van de gemeente Hillegom vast. Dit doet men door een visie en mening te vormen over onderwerpen, deze in te brengen en te komen tot besluitvorming. Daarnaast is het de taak van raadsleden om de uitvoering van het beleid in de gemeente Hillegom te controleren en onderwerpen aan de orde te stellen als blijkt dat de uitvoering niet goed verloopt of beter kan.

“Aanmelden is geen garantie op het raadslidmaatschap,” vertelt Kees Langeveld. In het najaar wordt de definitieve kieslijst van het CDA Hillegom samengesteld. Dit gebeurt aan de hand van diverse criteria. “En uiteraard wordt de samenstelling van de raad tijdens de verkiezingen bepaald. Overigens zijn aanmeldingen voor andere functies zoals burgerlid, bestuurslid of fractie ondersteuner ook altijd welkom.”

Klik hier om de Ben-ik-geschikt-als-raadslid?-test doen. Met geïnteresseerden die zich na het doen van de test aanmelden, wordt vrijblijvend contact opgenomen.

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.