11 januari 2022

Student Remco van Zuylen nummer 7 op de kandidatenlijst van het CDA Katwijk

Met de nodige trots presenteren lijsttrekker Adger van Helden en partijvoorzitter Wim Driebergen de kandidatenlijst van het CDA Katwijk. ‘We zijn er heel erg blij mee dat oud-Grip op de Knip-voorzitter Aad van der Hout uit Rijnsburg op onze lijst staat. Daarnaast staan ook Overduin-vrijwilligster Jobi Pluimgraaff uit Katwijk aan Zee en Harm Aten, de voorzitter van de kerkenraad van de Gereformeerde Kerk van Valkenburg op de lijst. Stuk voor stuk personen die midden in de samenleving staan’. ‘Dat is de kern van waar het CDA voor staat’, vult Wim Driebergen aan. ‘Het CDA is diep geworteld in de samenlevingen van Katwijk, Rijnsburg en Valkenburg’.

Student Remco van Zuijlen op 7
Eerder kozen de leden van het CDA Adger van Helden als hun lijsttrekker. De top van de kandidatenlijst is verder een mix van nieuwe talenten en vertrouwde gezichten. Politicus van het jaar Jonathan de Mooij uit Rijnsburg is er op terug te vinden, maar ook de 19-jarige student en nieuwkomer Remco van Zuijlen (foto) uit Hoornes-Rijnsoever. ‘We zetten in op een team dat een afspiegeling is van de dorpen én van de generaties van onze gemeente’, zegt Van Helden. ‘Daarom ben ik ook zo blij met Remco in ons team.’ Remco van Zuijlen studeert bestuurskunde en is in zijn vrije tijd keeper bij v.v. Katwijk.

Kimberley van der Nagel het nieuwe gezicht van Valkenburg
Zittend raadslid Lisette van der Maden uit Valkenburg neemt na de verkiezingen afscheid van het raadswerk. ‘Na acht jaar zit het er voor mij op. Ik kies ervoor mijn tijd en energie op andere plekken in te zetten. Dat zal als eerste mijn gezin zijn’, zegt Van der Maden. Kimberley van der Nagel wordt het nieuwe gezicht van het CDA in Valkenburg.

Op dit moment is het CDA met twee wethouders vertegenwoordigd in het college van burgemeester en wethouders van Katwijk. Wethouder Corien van Starkenburg is terug te vinden op plaats tien van de kandidatenlijst. Van Starkenburg: ‘Na vier jaar wethouderschap ligt een overstap naar de gemeenteraad niet voor de hand. Maar ik vind het wel héél belangrijk dat wat ik de afgelopen jaren heb neergezet op het gebied van bijvoorbeeld jeugdzorg, emancipatie en afvalbeleid de komende periode wordt gecontinueerd. Daarom ondersteun ik de CDA-campagne met hart en ziel.’

De leden van het CDA stellen binnenkort de kandidatenlijst vast, net als het verkiezingsprogramma ‘Generaties verbinden’.

Foto: Remco van Zuijlen en Adger van Helden op sportpark De Krom

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.