02 april 2019

CDA en PvdA: Mindervalidetoiletten ook op zondag toegankelijk

Vorige week hebben het CDA en de PvdA in de gemeenteraad via een motie gepleit voor openbaar toegankelijke mindervalidetoiletten op zondag. De motie werd ondertekend door DURF, VVD en Hart voor Katwijk en door de gehele raad aangenomen. Tijdens een eerdere raadsbijeenkomst rond het thema toegankelijkheid kwam het onderwerp sterk naar voren en werd er gesproken van een schrijnende situatie. Voor beide partijen is het belangrijk om toe te streven naar een inclusieve samenleving. In de motie verzoeken zij het college een pilot te houden waarbij het voor mindervaliden toegankelijk moet worden om gebruik te maken van het toilet in de parkeergarage onder de boulevard en de effecten na zes maanden te evalueren.

CDA-Zorgwoordvoerder Jacco van Duijn: "Op zondag zijn er in Katwijk aan Zee weinig openbaar toegankelijke mindervalidetoiletten beschikbaar en de parkeergarage is een centrale plek die zich goed leent voor een openbaar toegankelijk toilet." PvdA fractievoorzitter Matthijs van Tuijl: "Als PvdA zijn we erg blij dat er weer een stapje is gezet in de richting van een toegankelijkere gemeente!"

Op zondag zijn er in Katwijk aan Zee weinig openbaar toegankelijke mindervalidetoiletten beschikbaar en de parkeergarage is een centrale plek die zich goed leent voor een openbaar toegankelijk toilet.

 

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.