08 september 2021

CDA op werkbezoek Museum Spinozahuis

Het blijft uniek dat een groot denker als Spinoza enkele jaren in onze gemeente verbleef. Het huisje aan de Spinozalaan kan dan ook al jaren rekenen op veel (internationale) belangstelling. De hoogste tijd voor een werkbezoek van het CDA. 

Toekomst
Altijd goed om even bij te praten en daarom gingen fractievoorzitter Barend Tensen, woordvoerder erfgoed Irene van der Plas en raadsleden Dick Oudwater en Kimberley van der Nagel-Riethoven en bestuurslid Peter Blok op vrijdag 27 augustus langs. Zij spraken over plannen voor vernieuwing, in het bijzonder met het oog op jongeren, met Aart Dijkzeul en Lenie den Heijer van de Museumcommissie projectgroep Vernieuwing. 

Inzetten erfgoed
Uiteraard werd er ook stilgestaan bij de relevantie van de ideeën van Spinoza voor de maatschappelijke vraagstukken van vandaag en kregen de CDA’ers een rondleiding. Mooi om te zien hoe de vereniging dit erfgoed al jaren inzet en wil blijven inzetten als inspiratie voor het aanbod op het gebied van cultuur, identiteit en educatie. Ook interesse in een werkbezoek? Mail: [email protected]

Foto v.l.n.r.: Irene van der Plas, Kimberley van der Nagel, Dick Oudwater (allen CDA), Lenie den Heijer, Barend Tensen (CDA) en Aart Dijkzeul.

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.