15 november 2018

CDA: Tijd voor actie voor de Brouwerstraat

Al jaren wordt er in Rijnsburg gesproken over de Brouwerstraat. Door veel verkeer, waaronder vrachtverkeer, voelen kwetsbare gebruikers van de weg zoals fietsers en voetgangers zich er onveilig.

Het CDA heeft afgelopen week schriftelijke vragen bij het college ingediend die ingaan op de veiligheid en overlast in de Brouwerstraat. De afgelopen maanden zijn enkele (steun)fractieleden hard aan de slag gegaan om op basis van dit langlopende dossier de pijnpunten bloot te leggen. CDA raadslid Jonathan de Mooij: "Regelmatig spreken wij bezorgde bewoners met de vraag of de gemeente nu eindelijk eens maatregelen wil treffen." Raadslid Dick Oudwater: "Het nieuwe college zit er nu vier maanden. Het is tijd voor actie."

Meerdere opties
Tijdens de Algemene Beschouwingen van 8 november kwam de Brouwerstraat al aan bod. Een motie van de VVD haalde het niet. De Mooij: "De wat simpele oplossing van de VVD om aan beide kanten van de straat een bord 'verboden voor vrachtwagens' te plaatsen is niet de oplossing want hiermee ook de Hoftuin niet meer bevoorraad worden. Het ligt daarom een stuk ingewikkelder." Het CDA wil dat alle opties helder in kaart worden gebracht zodat daarna de meest effectieve oplossing kan worden gekozen.

Dubbelfunctie
De Brouwerstraat heeft een dubbelfunctie: het is een ontsluitingsweg, maar het is ook een woonstraat. Met de realisatie van De Horn wordt die woonfunctie alleen maar groter. Deze dubbelfunctie maakt het lastig om in te schatten wat de juiste maatregelen zijn.

Het CDA heeft het College een voorzet gegeven door verschillende inrichtingsmaatregelen voor te stellen. Nu is het College aan zet. Het is de hoogste tijd om met een oplossing te komen, in samenspraak met inwoners en ondernemers.

Onze schriftelijke vragen zien? Klik op de volgende link.

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.