13 maart 2021

Fractievoorzitter Barend Tensen op regiolijst voor Tweede Kamer (55)

15, 16 en 17 maart mogen we weer naar de stembus en u kunt stemmen op een plaatsgenoot! Fractievoorzitter Barend Tensen staat voor Katwijk op de regiolijst in de Kieskring Leiden, waaronder Katwijk, op plek 55. Barend (35 jaar) groeide op in Rijnsburg en studeerde Politicologie en Sportmanagement in Amsterdam en Filosofie in Leuven. Voordat hij in maart 2018 in de Katwijkse gemeenteraad kwam werkte hij voor de Europese christendemocraten in Brussel en was hij vicevoorzitter van het CDJA, de jongerenafdeling van het CDA. Momenteel werkt hij voor de afdeling redactie en communicatie op het CDA partijbureau in Den Haag en is in die hoedanigheid ook betrokken bij de campagne. Als regiokandidaat en lijstduwer zet hij zich voor het volgende in:

"Iedereen vertegenwoordigt een unieke waarde die we moeten respecteren. Dit gaat gepaard met de verantwoordelijkheid om je talenten te benutten, maar je vervolgens ook in te zetten voor de samenleving. Dat is voor mij niet vrijblijvend, maar een opdracht. Een appèl.

Als fractievoorzitter voor het CDA in Katwijk, geworteld in de mooie Duin en Bollenstreek te Zuid-Holland, houd ik die opdracht altijd in mijn achterhoofd. Dat vraagt om een betrouwbare overheid die haar veiligheid op orde heeft en om slimme investeringen om de economie in de regio na de klap van de coronacrisis weer te laten groeien. Het vraagt ook om een hernieuwd toekomstperspectief, in het bijzonder voor jongeren. Er zal in Katwijk en de hele regio Zuid-Holland Noord betaalbaar en innovatief gebouwd moeten worden zodat zij hier kunnen blijven wonen. Jongeren- en seniorenhuisvesting verdienen hogere prioriteit in nationale woningbouwplannen. Het betekent ook: kans op een vaste baan en een fatsoenlijk inkomen door goede aansluiting tussen onderwijs en arbeidsmarkt. Jongeren die door de crisis achterstand hebben opgelopen verdienen een steuntje in de rug.

Daar zet ik mij als regiokandidaat keihard voor in. Met een brede blik en een open geest voor de vele geluiden in de samenleving. Stem lokaal, stem Barend Tensen plek 55. Nu Doorpakken!"

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.