21 maart 2022

Nieuw en enthousiast CDA-team in de startblokken

Bij de gemeenteraadsverkiezingen heeft het CDA het vertrouwen gekregen van 5.565 kiezers in Katwijk, Rijnsburg en Valkenburg. Het CDA mag – net zoals in de vorige raadsperiode - met zeven raadsleden aantreden in de nieuwe gemeenteraad. Lijsttrekker Adger van Helden: “Kiezers bedankt! We zijn dankbaar voor zo veel stemmen uit de verschillende dorpen van onze gemeente. De afgelopen jaren zijn we heel zichtbaar en actief geweest en met een goede campagne heeft dat opnieuw in zeven zetels geresulteerd! Trots ben ik op de vele voorkeursstemmen die de verschillende kandidaten hebben gekregen. Dat laat zien dat de CDA’ers echte volksvertegenwoordigers zijn die midden in de samenleving staan.”

Het nieuwe CDA-team bestaat naast lijsttrekker Adger van Helden uit Irene van der Plas, ervaren raadslid met een groot hart voor vrijwilligers en de sport. Vanuit Rijnsburg schuiven aan Barend Tensen, voorvechter van meer betaalbare woningen, en Dick Oudwater, die onder meer waakt over de veiligheid van onze inwoners. Ons gezicht in Valkenburg is Kimberley van der Nagel, onder meer bekend als lid van het Paardenmarkt-comité. Verder zal de fractie bestaan uit Jacco van Duin, die zich sterk maakt voor goede zorg én een leefbaar Katwijk aan den Rijn, en Bas Drinkwaard, onze financieel specialist uit Katwijk aan Zee.

Wethouder Corien van Starkenburg ziet af van haar voorkeurszetel in de gemeenteraad. Zij kreeg als nummer 10 van de CDA-kandidatenlijst 383 stemmen en heeft op basis daarvan recht op een voorkeurszetel. “Hartverwarmend om zoveel stemmen te krijgen. Dat voelt als warme steun voor mijn werk de afgelopen jaren," zegt Corien van Starkenburg. “Het CDA heeft goede volksvertegenwoordigers boven mij op de lijst staan. Ik ben meer een bestuurder en daarom ligt een overstap naar de gemeenteraad niet voor de hand, zoals bij de presentatie van onze kandidatenlijst ook al kenbaar is gemaakt. Ik vind het belangrijk dat wat er de afgelopen jaren is neergezet op het gebied van bijvoorbeeld jeugdzorg, LHBTI+ en het afvalbeleid de komende periode wordt voortgezet. Dat vertrouwen heb ik volledig in deze raadsleden van het CDA!”

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.