17 augustus 2021

Werkbezoek Katwijkse Energie Coöperatie

De komende jaren gaat er veel gebeuren op het gebied van duurzaamheid! De kranten staan vol over de energietransitie die gaat plaatsvinden. CDA-raadsleden Bas Drinkwaard en Jonathan de Mooij gingen daarom op werkbezoek bij de Katwijkse Energie Coöperatie.

Zelf energie opwekken
In de tuin van Loek van Driel (voorzitter) werden Bas en Jonathan door Loek en Jan Mimpen (secretaris) ontvangen. Beide heren zijn, naast dat ze actief zijn voor de Katwijkse Energie Coöperatie, ook energieambassadeur en vertellen maar wat graag over mensen die ze geadviseerd hebben hoe de woning te verduurzamen. Het doel van de coöperatie is om alle inwoners van Katwijk, zowel huurders als eigenaren van woningen, in de gelegenheid te stellen zelf duurzame energie op te wekken. Niet iedereen heeft een eigen dak, woont bijvoorbeeld in een appartement of heeft te weinig dakoppervlak om zonnepanelen te installeren maar willen wel graag hun steentje bijdragen.

De Katwijkse Energie Coöperatie is een prachtig initiatief dat gaat bijdragen aan  de verduurzaming van Katwijk

De coöperatie wil dat eerst grote daken worden vol gelegd met panelen voordat weilanden hiervoor gebruikt gaan worden. Het CDA ondersteunt deze gedachte en heeft dit bij één van de laatste raadsvergaderingen ook aan het gemeentebestuur opgedragen via een amendement mede op initiatief van D66, KiesKatwijk en GemeenteBelangen. Zie: https://katwijk.notubiz.nl/document/10329735/1...

Eerste dak!
Het eerste project waar de coöperatie zonnepanelen gaat plaatsen is op het dak van de schietvereniging aan de Olympiaweg in Katwijk; inwoners van Katwijk aan Zee en Katwijk aan de Rijn kunnen zich hiervoor inschrijven. De heren zijn ambitieus en spreken veelvuldig over daken en zijn ook hard op zoek naar meer daken zodat er ook projecten in Rijnsburg en Valkenburg gestart kunnen worden.

Jonathan: “De Katwijkse Energie Coöperatie is een prachtig initiatief dat gaat bijdragen aan toegankelijkheid voor de verduurzaming van Katwijk. Iemand die geen geschikt dak heeft kan nu toch zijn steentje bijdragen.” Aan het einde van het gesprek ontvingen Bas en Jonathan een ‘bespaarbox’ (zie foto’s voor de inhoud). Net zo enthousiast als Bas en Jonathan geworden? Check de website van de Katwijk Energie Coöperatie voor meer informatie: https://www.katwijkec.nl/

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.