16 december 2017

'ZONDER RESPECT GEEN VOETBAL'

Onder het motto 'zonder respect geen voetbal' hebben de vijf voetbalverenigingen in de gemeente Katwijk de handen ineengeslagen. Samen werken zij aan het normen- en waardenbeleid en bieden zij een veilig sportklimaat voor alle leden binnen de vereniging; de vereniging als veilige plek om te voetballen maar ook om te vertoeven.

Om een veilig sportklimaat te realiseren, hebben de voetbalverenigingen VV Katwijk, Rijnsburgse Boys, FC Rijnvogels, Quick Boys en Valken '68 vijf belangrijke vuistregels opgesteld, die duidelijk zichtbaar op alle voetbalcomplexen komen te hangen.

Sportwethouder Krijn van der Spijk ondersteunt dit initiatief van harte; "het is een geweldig initiatief dat nauw aansluit bij de gemeentelijke sportnota 2012-2017. Hierin worden verenigingen ondersteund bij projecten die zijn gericht op het verder stimuleren van fairplay."

De officiële onthulling van het zogenoemde spandoekframe werd zaterdag 16 december verricht door burgemeester Visser en sportwethouder Van der Spijk bij Valken '68.

De vijf vuistregels van alle voetbalclubs in de gemeente Katwijk zijn:

1. We tonen inzet en gaan sportief met elkaar om;

2. We zorgen goed voor onze en andermans spullen en maken niets stuk;

3. We spreken elkaar positief toe en schelden en vloeken niet;

4. We pesten elkaar niet en geweld is uit den boze;

5. We accepteren elkaar zoals we zijn; discriminatie en racisme horen daar niet bij.

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.