Debby Minnee-van der Geer

Katwijk aan den Rijn

Op 17 oktober 1976 werd ik geboren in Rijnsburg. Als middelste kind in een gezin met drie dochters heb ik een heerlijk onbezorgde jeugd gehad. In 1993 leerde ik mijn partner kennen en vier jaar later zijn wij getrouwd. Na een kort uitstapje naar Noordwijkerhout zijn wij in 2003 teruggekomen naar Katwijk aan den Rijn. Hier zijn wij momenteel de 3e generatie van het familiebedrijf in Glas en Schilderwerken, van oudsher gevestigd in Katwijk aan de Rijn. Mijn man en de collega’s draaien de buitendienst en samen zijn wij verantwoordelijk voor de binnendienst.

Met kantoor en werkplaats aan huis zijn mijn werkzaamheden ideaal te combineren met de opvoeding van onze vier kinderen en het runnen van het huishouden. Dankzij de kinderen kwam ik in contact met sport- en muziekverenigingen. Als betrokken ouder ben ik zo in het bestuur van Christelijke Muziekvereniging UNI terecht gekomen en draai ik bardiensten bij Voetbalvereniging Rijnsburgse Boys. Onze kinderen leren wij ook om zich vrijwillig in te zetten voor de gemeenschap. Als oppas tijdens de kerkdiensten, als clubleiding tijdens de clubavonden in de Open Hof kerk, maar ook door te helpen bij verschillende evenementen en collectes. Je vrijwillig inzetten voor iets geeft voldoening en waardering. Als iedereen iets geeft, mag ook iedereen iets ontvangen.

De laatste 4 jaar heb ik als steunfractielid bij CDA Katwijk mijn steentje bijgedragen en vond het enorm fijn om te ervaren hoe een team van verschillende mensen met verschillende achtergronden en soms ook verschillende meningen toch allemaal met dezelfde blik en inzet voor ons mooie dorp strijden. Soms is het een losliggende stoeptegel, dan weer wijk Valkenhorst die de aandacht opeist. Een bezoek aan een sportclub of vereniging of langs bij een hardwerkende ondernemer die trots vertelt over zijn levenswerk of tegen een probleem aanloopt. Het is dankbaar en gewaardeerd werk. 

Ik vind het belangrijk dat iedereen zijn of haar verantwoordelijkheid pakt en dat mensen ook handelen. Hoe makkelijk is het om te klagen, te roepen en te zeuren. Iets over de schutting te gooien en dan hard weg te lopen. Als je wilt dat er iets verandert, zal je zelf ook iets moeten doen. Problemen in de buurt kunnen veelal opgelost worden door er samen over te praten. In plaats van klagen over wat de gemeente allemaal verkeerd doet, kun je beter betrokken raken en meepraten. Zorgen dat er naar jou wordt geluisterd, betekent ook dat je gaat stemmen als er verkiezingen zijn. Dat recht hebben wij en dat moeten we niet verloren laten gaan.

Zorgen voor elkaar en dan vooral met respect naar elkaar. Luisteren naar de ander maar ook handelen en waar nodig de handen uit de mouwen steken. Ik woon met ontzettend veel plezier in Katwijk aan den Rijn en durf mijzelf een betrokken bewoonster te noemen. Ik steun het CDA omdat ik er vertrouwen in heb dat deze partij zich inzet voor alle dorpskernen van Katwijk en ernaar streeft om Katwijk aan den Rijn zijn eigen identiteit te laten behouden. Met onder andere geweldige Oranjefeesten, met een gezellige huiskamer van de wijk in de Molenwijk, met de Roskam als centraal ontmoetingspunt en met de Kwakkelwei als ‘centrale groene long’ in onze gemeente.

Ik stem en steun CDA Katwijk: Omdat we het doen als #TeamCDA voor Katwijk.

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.