Esther Hilgerson

Rijnsburg

Ik ben 47 jaar en geboren in Leidschendam. Na in een half jaar in Katwijk aan Zee gewoond te hebben woon ik inmiddels 16 jaar in Rijnburg, op de Brouwerstraat. Naast de 12 uur die ik werkzaam ben als pedagogische medewerkster, vul ik mijn week voornamelijk met vrijwilligerswerk en natuurlijk mijn gezin. Mijn bezigheden zijn zeer uiteenlopend van de Stichting Open Tuinen Rijnsburg tot luizenmoeder. Ook heb ik de afgelopen jaren altijd wel een bezigheid gehad in een de vorm van een raad te weten ondernemingsraad, ouderraad en de wijkraad Rijnsburg. Vanuit de wijkraad is de lijn kort met de gemeente en zijdelings heb ik dus ook al kennis gemaakt de gemeenteraad. Toen de vraag kwam heb je interesse om je in te zetten voor gemeenteraad namens het CDA was de keuze snel gemaakt. Ik zeg wel eens in ben aan mijn "tweede leven" begonnen in de zomer van 2015 heb ik een ongeluk gehad na een lange revalidatie ben ik weer gelukkig helemaal op de been. Mijn linkerarm is beperkt maar ik sta positief in het leven en ik ben weer heel wat levenservaring rijker. Je merkt dan nog eens extra dat mensen elkaar nodig hebben en dat de thuiszorg en daarnaast ook mantelzorgers onmisbaar zijn.

Naast een persoonlijk stukje kreeg ik de vraag noem één punt waar jij je specifiek hard voor wil maken. Voor mij is het geen optie als breeddenkend, breed geïnteresseerd persoon, die graag verbindingen legt, één punt te benoemen. Hierbij een aantal punten waar ik mij voor in wil zetten: Zorg en veiligheid breed voor alle leeftijden, leefbaarheid, groen, onderwijs, jeugd, ouderen.

Als ik dan toch een punt zou moeten benoemen is dat de Brouwerstraat ook daarvoor geldt dat het voor mij de Brouwerstraat alleen niet breed genoeg is. Wat mij betreft geld het voor alle doorgaande wegen in de dorpskernen. Sommige mensen zullen denken wat heeft ze nou eigenlijk gedaan voor de afgelopen jaren. Vooral de problemen op de doorgaande wegen breed onder de aandacht gehouden, van alle kanten blijven bekijken en ga zo maar door. Als ik één geleerd heb is het wel dat we niet kunnen spreken over de bewoner van, als voorbeeld de Brouwerstraat langs meeste doorgaande wegen staan zeer gevarieerde woningen de bewoners hebben dus ook een andere wegbeleving. Wat voor de een de oplossing lijkt kan voor de ander nadelige gevolgen hebben te noemen een verkeer belemmerende maatregelen hier ligt dus een uitdaging om het voor iedereen zo leefbaar en het zo veilig mogelijk te houden. En vooral ook met alle belanghebbende te blijven kijken wat de beste oplossingen zijn.

Nu denkt u misschien ze wil toch niet de vrachtwagens behouden? Eén ding; het vrachtwagenverbod is een oplossing voor veel problemen. Voor mij staat wel vast er moet meer gebeuren op het gebied van veiligheid, zeker in overleg met de bewoners van Rijnsburg.

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.