Jonathan de Mooij

Burgerraadslid | Rijnsburg

[email protected]

Waarom sta ik op de lijst?
De afgelopen jaren heb ik me als raadslid ingezet voor Katwijk, Rijnsburg en Valkenburg. Ik heb me ingezet voor duurzaamheid, veiligere wegen en voor betaalbare huizen in de nieuwe wijk Valkenhorst. Dit deed ik met veel plezier en wil ik de komende 4 jaar blijven doen.

Meedenken over hoe Katwijk eruit moet zien en me verdiepen in de technische vragen rondom verduurzaming en verkeer is voor mij een waardevolle manier om bij te dragen aan onze mooie dorpen. Zeker met mijn technische achtergrond en mijn onderzoekende houding kan ik hier een waardevolle bijdrage aan leveren.

Wie ben ik?
Ik ben Jonathan de Mooij, geboren in 1986, woonachtig in Rijnsburg en raadslid voor het CDA. Ik heb op de Emmaschool in Rijnsburg gezeten en ben daarna naar het Andreas College locatie Pieter Groen in Katwijk gegaan. Na het voorgezet onderwijs ben ik in Leiden en Delft gaan studeren. In Delft heb ik 2 studies afgerond: duurzame energie (Sustainable Energy Technology) en bestuurskunde (Management of Technology).

Hoe ben ik in de lokale politiek terecht gekomen?
Ik ben al ruim 20 jaar geïnteresseerd in zowel de landelijke als lokale politiek, deze interesse is gekomen in de tijd dat mijn vader raadslid en wethouder In Rijnsburg was. Ruim 8 jaar geleden ben ik actief geworden worden voor CDA Katwijk. Met als hoogtepunt gekozen worden tot politicus van jaar 2021.

Wat doe ik naast mijn raadswerk?
Op dit moment ben ik manager en afdelingshoofd van de afdeling Vastgoed, Infra en Ruimte Ordening bij Tata Steel.  Daar ben ik verantwoordelijk voor alle gebouwen en wegen op het terrein, de komende jaren gaat het terrein flink op de schop vanwege verduurzaming (waterstoffabriek). Naast mijn werk ben ik  actief bij de Rabobank, eerst in de jongerenraad (2007 - 2013) en sinds 2017 lid van de ledenraad. Met de ledenraad mogen we lokale initiatieven steunen via het wensenfonds/clubsupport. Ook ben ik algemeen bestuurslid van Haagse Stroom. Haagse Stroomt maakt het voor iedereen mogelijk om zonnepanelen te kopen als je bijvoorbeeld zelf geen geschikt dak hebt of slecht een paar panelen wilt kopen. Daarnaast zit ik al 3 jaar in het waterschap; daar zorgen we ervoor dat Katwijk droge voeten en schoon water heeft.

Portefeuille:

  • De afgelopen 4 jaar was ik woordvoerder voor:
  • Valkenhorst
  • Brouwerstraat
  • Herinrichten Rijnstraat
  • Regionale Energie Strategie (RES)
  • Plaatsvervangend lid Algemeen Bestuur Holland Rijnland

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.