Oana Popa

Valkenburg

Technicus bioproces & oud-raadslid in Nieuwkoop

Ik ben nummer 12 op de lijst. Waarom? Omdat ik me zorgen maak over de kwetsbare onder ons in een steeds meer dynamische samenleving.

Ik maak mij vooral zorgen om de jongeren, de gezinnen, arbeidsmigranten en de starters, ieder met eigen behoeftes die steeds maar niet voldaan worden en die genegeerd lijken door de politiek en het rijk:

  • Starters en 30-ers die steeds verder verdrinken in de studieschulden door bureaucratische processen en politiek beleid en hun kansen gelimiteerd zien op de woningmarkt.
  • Gezinnen en jongeren die het hoofd boven water proberen te houden in een veel te bureaucratisch zorglandschap. Zij moeten zich continue onderschikken aan de financiële tekorten en bureaucratische processen binnen het sociale domein en daar omheen.
  • Kwetsbaren onder ons die niet mee kunnen doen en waar de kansen gelimiteerd lijken door afkomst en welvaart zoals arbeidsmigranten en gezinnen in armoede.

Deze mensen moeten geholpen worden, moeten begeleid worden en moeten gehoord worden.  Het is tijd om er ook voor deze mensen te zijn.

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.