29 januari 2022

CDA: Plaats tijdelijke woningen op Vlinderlocatie

Het centrum van Ter Aar is volop in ontwikkeling om er een gezellig dorpshart van te maken. Ter voorbereiding voor de centrumontwikkeling, is de Vlinder gesloopt. Het College van B&W zoekt nu naar een ontwikkelaar voor het centrumplan die dit gaat realiseren. In de tussentijd zal het terrein leeg zijn. Niet als het aan CDA kandidaat Romy van Dijk ligt. Zij wil een aantal tijdelijke woningen plaatsen op de plek van de Vlinder.

Het College van B&W wil op de locatie van de Vlinder ruim 40 woningen bouwen. Het plan is om dit tegelijk met de ontwikkeling van het nieuwe centrum te doen. Hierdoor wordt alles in één keer opgepakt. Om dit goed voor te bereiden en het centrumplan uit te werken, wordt er nu gezocht naar een goede ontwikkelaar. Het CDA wil in deze periode tijdelijke woningen plaatsen. Ter Aarder en CDA kandidaat Romy van Dijk ziet een mooie kans voor starters: “Met ruim 10 tijdelijke woningen kunnen we de plek een mooie invulling geven, én starters hun eerste stap bieden naar hun droomhuis”

Over de voorwaarden is van Dijk helder: “Natuurlijk gaat het om een tijdelijke woning. Bij de start van de bouw worden de woningen weer weggehaald”. Maar de tijdelijke bewoners staan daarna niet met legen handen. Het CDA wil een doorstroomoptie geven voor een van de andere woningbouwprojecten. “We bouwen de komende jaren op meerdere plekken in Ter Aar zoals de oude basisschool locaties. Als het aan ons ligt, zorgen wij voor een doorstroomoptie naar een van deze projecten.” aldus Romy van Dijk.

Dit mag overigens niet ten koste gaan van de snelheid op het project, vindt de CDA kandidaat: “Het is een kwestie van én-én. We moeten blijven versnellen om voldoende woningen te bouwen, maar we moeten ook de mogelijkheden die we nu hebben gebruiken. Zo kunnen we weer een aantal starters hun eerste woning geven.”. Op de Vlinderlocatie zullen uiteindelijk ruim 40 woningen worden gebouwd. Dit is onderdeel van het Centrumplan Ter Aar wat door de gemeente wordt opgesteld en uitgevoerd.

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.