Maak deel uit van ons team!

Samen maken wij het verschil. Al onze leden werken keihard aan het verder verbeteren van onze gemeente. Wij komen met nieuwe voorstellen om de gemeente Nieuwkoop iedere dag een klein beetje beter te maken. Dit doen wij niet alleen! Samen met alle bestuursleden, fractieleden en de leden, kun jij opzoek naar de beste oplossing voor (soms) moeilijke uitdagingen. Je maakt hierdoor deel uit van een betrokken en hecht team. Ben jij klaar om steeds weer het beste beentje voor te zetten?

Binnen het CDA is er veel ruimte om jezelf verder te ontwikkelen. Met name op onderwerpen die jij belangrijk en interessant vindt. Heb je bijvoorbeeld een economische achtergrond of wil je het heel graag leren? Misschien ben jij straks onze nieuwe financieel expert. Kortom, als je een echte teamplayer bent zijn we zeker op zoek naar jou! En natuurlijk naar jouw ideeën hoe dingen echt beter kunnen!

Drie redenen om actief te worden

1. Je kunt dingen écht veranderen

Iedereen heeft wel eens het gevoel dat iets beter geregeld kan worden. Dan zijn er twee opties. Of vanaf de zijlijn afwachten totdat iemand anders het doet óf degene zijn wie het probleem aanpakt. Door actief binnen het CDA te worden, heb je een unieke kans om dit soort problemen op te lossen. Niet alleen voor de zaken waarvan jij denkt dat het beter kan, maar ook voor problemen waar anderen tegenaan lopen. Het geeft je de kans om echt dingen te kunnen veranderen.

2. Je kunt jezelf verder ontwikkelen

Binnen het CDA actief zijn is heel uitdagend. Constant leer je nieuwe dingen en ontdek je nieuwe skills. Speciaal voor onze leden en vrijwilligers hebben wij trainingen beschikbaar. Dit trainingsprogramma is helemaal aan te passen naar jouw behoefte. Het is een mooie balans tussen trainingen specifiek voor de politiek en bredere workshops voor de individu. Tijdens deze trainingen leer je nieuwe vaardigheden die je kunt gebruiken in je politieke carrière, maar ook tijdens je (vrijwilligers)werk.

3. Je ontmoet heel veel nieuwe mensen

Als CDA'er ben je constant in contact met andere mensen. Je hebt veel gesprekken met ondernemers, mensen uit de zorg, betrokken bewoners, noem het maar op. Het is natuurlijk heel leuk om iedereen te leren kennen, maar misschien nog wel leuker om ze echt te kunnen helpen (zie punt 1). Ook binnen het CDA hebben wij een enorm netwerk van mensen en organisaties. Kortom, je gaat heel veel nieuwe gezichten tegenkomen!

Maak het verchil in de Gemeenteraad van 2022

Raadsleden

Geweldige mannen en vrouwen die in staat zijn om te luisteren en uit te leggen waar zij voor staan. Zich kunnen vinden in de ideeën en plannen van het CDA. Kortom, iemand met hele goede ideeën over hoe het nog beter kan in onze gemeente en zich hiervoor hard wil maken.

Wethouders

Een ervaren bestuurder, iemand met hart voor de gemeente en die goed kan samenwerken met anderen. Wij zijn op zoek naar diegene die de komende vier jaar ons gezicht van de partij is! Iemand die het CDA nog sterker op de kaart kan zetten. Ben jij klaar voor deze nieuwe uitdaging? Wie weet is dit straks jouw kantoor!

Lijstduwers

Dat bent jij! Aansprekende leden in onze gemeente. Mensen van wie kiezers zullen zeggen: "Als hij/zij bij het CDA zit, dan zit het wel goed!". Dit zijn bij uitstek de geschikte kandidaat lijstduwers (of misschien toch raadslid?). Wil jij ons helpen om mensen te overtuigen op het CDA te stemmen?

Aan de slag binnen het CDA

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.