Meer huizen in de gemeente!

De gekte op de woningmarkt wordt steeds groter. Huizenprijzen schieten op steeds meer plaatsen door het plafond, omdat er te weinig aanbod is. Overbieden op de vraagprijs? Het duurt veel te lang voordat er nieuwe woningen worden bijgebouwd. Jonge gezinnen en mensen met gewone inkomens komen er niet meer tussen. Maar huizen zijn geen luxe investeringsproducten voor het CDA. Wonen is een basisbehoefte. En daarom moeten we heel snel toe naar een eerlijke woningmarkt.

In Nieuwkoop begint deze landelijke trend ook steeds verder door te zetten. Er is een structureel tekort aan goedkope starters- en seniorenwoningen. Nieuwe woningen worden vaak gebouwd voor het middensegment, maar de starters, doorstromers en senioren worden vergeten. Door meer woningen te bouwen kan de prijs weer omlaag. Het CDA gaat de komende jaren aan de slag met de volgende plekken in de gemeente:

Onze bouwplannen!

Ter Aar - De Vosseschans

Als de nieuwe schoollocatie is opgeleverd, komt het terrein van de Vosseschans vrij te liggen. Een toplocatie voor nieuwe woningen in Ter Aar. Zo blijft het dorp leefbaar en aantrekkelijk voor jongeren en gezinnen. 

Nieuwkoop - Het Koetshuis

Het Koetshuis staat al te lang leeg. Het oude verzorgingstehuis in Nieuwkoop is jaren geleden leeg te komen staan, maar er nog steeds niets mee gebeurd. Op de locatie van het Koetshuis moeten in de komende periode starters en seniorenwoningen worden gebouwd.

Langeraar - Damstaete

Nieuwe sociale huurwoningen in Langeraar! Het CDA is voor de bouw van 20 nieuwe sociale huurwoningen in het Damstaete project. Dit zorgt voor meer doorstroming binnen de Langeraarse woningmarkt. Zo kunnen meer jongeren en gezinnen hun eerste woning krijgen. 

Nieuwveen - AH Kooistrastraat

Al meer dan 10 jaar ligt het gebied rond de A.H. Kooistrastraat braak, zonder dat er een besluit over wordt genomen. We moeten nu echt prioriteit leggen bij de ontwikkeling van de A.H. Kooistrastraat. Het is tijd voor een mix zijn van senioren- en starterswoningen, wat er echt mooi uitziet.

Noorden - Driekoppenland

Noorden moet leefbaar blijven voor jongeren! Woningbouw in het project Driekoppenland is daarvoor belangrijk. Daarom moeten we blijven bouwen in Noorden om ook jongeren de kansen te blijven geven voor hun toekomst in Noorden. 

Nieuwkoop - Ashramterrein

Door het nieuwe Ashram locatie, komt het oude terrein vrij te liggen. Dit is een hele goede locatie voor seniorenwoningen, midden in de kern. Dicht bij de winkels, de Kaleidoskoop, etc. Kortom, bouwen voor senioren, binnen Nieuwkoop!

Ter Aar - Kompasterrein

Net als het Vosseschansterrein, komt ook het gebied van het Kompas vrij te liggen met de nieuwe schoollocatie in Ter Aar. Het CDA is voor seniorenwoningen in Ter Aar. Senioren moeten in Ter Aar kunnen blijven wonen. In hun eigen vertrouwde omgeving. Daarom gaan wij voor seniorenwoningen op deze locatie.

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.