26 februari 2018

De 24/7 pinautomaat moet terug in Nieuwveen

Het gebeurt steeds vaker: pinautomaten verdwijnen uit de dorpen. In Ter Aar vertrok de pinautomaat samen met de Rabobank. Nu is er in Nieuwveen ook geen 24/7 pinautomaat meer. De dichtstbijzijnde bank-pinautomaat is ruim 3 kilometer verder in het dorp Zevenhoven. De COOP heeft wel een pinautomaat in eigen beheer maar daar kun je alleen tijdens de openingstijden geld opnemen. Bovendien overstijgt de vraag het aanbod waardoor de pinautomaat van de COOP net leeg kan zijn als je geld nodig hebt. Ook is de keuze in bankbiljetten beperkt.’ Best onhandig en niet echt afgestemd op de behoefte van de bewoners’ volgens CDA wethouderskandidaat Antoinette Ingwersen.

Ingwersen geeft aan: “Voor veel mensen is het lastig dat je niet op elk moment van de dag dat het jou uitkomt in de buurt geld kan pinnen. Dat geldt voor ouderen maar zeker ook voor jongeren om voor het uitgaan genoeg geld op zak te hebben”. Ook voor de bewoners van Ipse de Bruggen is het juist belangrijk om in het dorp geld te kunnen pinnen met een goede keuze in bankbiljetten

“Voor de COOP is de huidige situatie ook niet ideaal. De COOP heeft de pinautomaat in eigen beheer en kan niet voldoen aan alle pinverzoeken en de vraag naar verschillende bankbiljetten. In bijvoorbeeld Ter Aar is nu gelukkig gekozen voor een ‘witte’ geldautomaat die beheerd wordt door verschillende banken. Dat is voor de bewoners heel fijn. Dit soort ‘witte’ geldautomaten worden vaker geplaatst in het centrum van het dorpen en zijn dag en nacht beschikbaar. Volgens Ingwersen van het CDA moet Nieuwveen ook zo’n witte pinautomaat in het centrum krijgen.

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.