18 december 2020

Romy van Dijk benoemd als fractie-assistent

Op 17 december is Romy van Dijk benoemd als fractie-assistent van het CDA in de gemeente Nieuwkoop. Deze Nieuwveense, woonachtig in Ter Aar is sinds kort lid van het CDA en heeft besloten zich in te zetten voor de lokale partij. Met haar 22 jaar is ze een van de vele jonge toetredingen van de partij. CDA Nieuwkoop hoopt zo ook de jongere kiezer in de gemeente aan te spreken.

Romy heeft rechten gestudeerd aan de Universiteit Leiden en is momenteel bezig aan haar master Corporate Law. Romy heeft deelgenomen aan het ‘Young Potential’ programma, aangeboden door Gemeente Nieuwkoop. In dit programma heeft zij onder andere een raadsvergadering bezocht en raadsleden ontmoet.

De lokale fractie is verheugd Romy naast lid, ook als fractie-assistent te verwelkomen. Als fractie-assistent zal Romy de raadsleden ondersteunen in hun werk. “We zijn erg blij om Romy bij te fractie te verwelkomen. We hopen Romy te ondersteunen in haar ontwikkeling in de lokale fractie en zijn benieuwd naar haar inbreng.” Beaamd Kees Egberts, fractievoorzitter van het CDA in Nieuwkoop.

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.