09 februari 2018

Een vertrouwd en bruisend CDA!

Afgelopen zaterdag was de start van de CDA campagne op een heerlijke locatie, t Leeuwtje in Noorden, voor het startschot van de campagne. Zoveel zin om voor de winst te gaan bij de aankomende verkiezingen, om echt actief te worden in de politiek en om onze gemeente samen echt beter te maken.

Het is ook wel een beetje gezond spannend, want ja, ik sta voor het eerst op de kandidatenlijst. Als kers op de taart ben ik ook nog de kandidaat-wethouder voor het CDA. Sinds afgelopen november ben ik actief betrokken bij het CDA en heb nog net mee kunnen kijken met het verkiezingsprogramma.

Als ik heel eerlijk ben en kijk naar de programma’s van de andere partijen dan valt mij één ding op: “we willen allemaal het beste voor onze inwoners in onze 13 kernen!”. In de komende campagnetijd tijd zullen wij in ieder geval op allerlei leuke manieren, de verschillen (die er natuurlijk zijn) benadrukken op de thema’s die er in onze dorpen toe doen.

Toch noem ik vast 1 cruciaal punt: Het CDA verkiezingsprogramma heeft de titel, een vertrouwde omgeving. Dat is niet zomaar een titel, het raakt namelijk de kern waar het CDA aan bouwt. Vertrouwd in het ‘doen’, in het durven ondernemen, in het verantwoording nemen en geven, in elkaar aanspreken, in continuïteit, in het versterken van onze samenleving, de gezinnen en de verenigingen, in zorg voor elkaar, in keuzes durven maken en in eerlijkheid en oprechtheid.

Vertrouwd is voor mij dat ik bijvoorbeeld er van op aan kan dat gedaan wordt wat is afgesproken, dat er wordt geluisterd naar alle belangen, dat keuzes transparant en eerlijk worden gemaakt, dat je fouten mag maken om te leren, dat ik me veilig voel in de straat en het dorp, dat ik mensen ken en mensen groet, dat nieuwe mensen opgemerkt worden, dat mijn kinderen op de fiets naar de school en sportclubs kunnen gaan, dat ik heerlijk kan wandelen en genieten van de mooie polder en dat ik dichtbij de boodschappen kan doen. Ik kan zijn wie ik ben, er is respect naar elkaar en als het nodig is helpen we elkaar.

Ik voel heel snel of iets deugt of niet. Het CDA team waar ik sinds kort veel mee optrek voelt nu al vertrouwd. Dat is mij zoveel waard. We hebben zo’n goed team met een mix van talenten, jong en oud. We leren van elkaar, hebben lol en brengen elkaar verder. We kijken realistisch, niet alleen naar een vertrouwde omgeving op korte termijn maar juist ook naar de toekomst. Dat kinderen van onze families en vrienden ook met vertrouwen in deze mooie omgeving kunnen wonen en ontwikkelen.

Het is soms moeilijker om dat wat goed gaat verder te verstevigen in plaats van steeds weer te ‘innoveren’. Bij een vertrouwde omgeving past wat mij betreft dan ook dat we doorontwikkelen wat goed gaat en veranderen wat beter kan. Maar verander niet omdat je perse wilt innoveren... Bij de campagne borrel hebben we geproost op een bruisend en vertrouwd CDA. Bruisende, energieke mensen die waar gaan maken waar het CDA voor nu en de toekomst voor staat. Ik ga er voor en hoop dat jullie mij helpen, meedenken en vooral meedoen en aanspreken op wat ik hierboven heb geschreven. Ik hoop dat wij vaak een eerlijke en respectvolle dialoog met elkaar voeren! Ik heb daar zin in om te horen wat nodig is en zo de goede keuzes voor de dorpen te kunnen maken. En ja wat is ‘goed’. Daar ga ik zeker en volgende blog over schrijven.......

En tot slot alvast een nieuwtje, ik ben afgelopen week gestart met Facebook. Of mij dat helpt ga ik ervaren… ik ben er in ieder geval (nog) niet vertrouwd mee...

Antoinette Ingwersen

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.