11 maart 2022

CDA Tweede Kamerlid Henri Bontenbal op bezoek in Nissewaard

Vrijdag 11 maart was tweede kamerlid Henri Bontenbal in gesprek met kiezers en leden van het CDA o.a. in Heenvliet en project Stelle Nova in Spijkenisse.

Henri Bontenbal is in de tweede kamer specifiek actief met de thema’s: Klimaat en Energie, Duurzaam Vervoer en Digitale Zaken.

In Heenvliet ging het gesprek met name over de woningbouw in de kleine kernen.
Hoe kunnen we de kernen leefbaar houden en wat zijn de mogelijkheden op te bouwen in kleine kernen. Deze problematiek zal hij binnen de fractie van het CDA en bij de verantwoordelijke minister aankaarten.  

Een ander thema wat besproken is ging over de overlast de windturbines aan het Hartelkanaal. Bontenbal herkende vanuit zijn specialisme de problematiek: Het plaatsen van windmolens op gemeentegrenzen. De situatie in Heenvliet en Geervliet is helaas niet uniek maar vraag wel een meer serieuze behandeling door betrokken partijen. Henri Bontenbal heeft namens het CDA een visie geschreven waarin oplossingen staan om deze problematiek te voorkomen. Bontenbal zal dit specifieke geval aankaarten bij de betrokken instanties. In diezelfde visie en in het regeerakkoord is mede door inbreng van Bontenbal een nuchtere en werkbare oplossing voorgesteld voor nieuw te bouwen duurzame energie.
.
Bij project Stella Nova in de wijk Sterrenkwartier hebben we gesproken over het gasloos bouwen.
Bontenbal ondersteund het CDA verkiezingsprogramma voor het behoud van de gasnetten ook al worden de woningen ontkoppeld. Dit om in de toekomst mogelijke alternatieven snel te kunnen inpassen

Bontenbal wenst de kandidaten op de lijst van het CDA Nissewaard een mooie verkiezingsuitslag toe zodat de plannen van CDA Nissewaard ook daadwerkelijk uitgevoerd kunnen worden.

Pieter Verhoog, lijsttrekker CDA Nissewaard: “We zijn heel blij dat Henri Bontenbal persoonlijk een bezoek brengt aan Nissewaard om hiermee onze verkiezingscampagne te ondersteunen en te luisteren naar de lokale wensen en problemen en deze op landelijke niveau mee te nemen in de afwegingen.

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.