19 oktober 2020

Rondje Voorne-Putten eindelijk echt “ROND”.

Het CDA Nissewaard is heel blij dat het rondje Voorne-Putten nu daadwerkelijk gesloten kan worden. CDA heeft zich hier de afgelopen jaren, vooral ook vanuit de voormalige gemeente Bernisse, heel stevig voor ingezet. Omdat vanwege corona de officiële opening die voor 14 oktober gepland stond, op het laatste moment niet door kon gaan, heeft CDA Nissewaard op zaterdag 17 oktober jl. zelf een deel van het nieuwe rondje Voorne-Putten gefietst.

Destijds toen het fietspad rondje Voorne-Putten in ontwikkeling was, wilden de eigenaren van polder Beningen en Zuidoord geen medewerking verlenen om over hun dijken te gaan en bleef dat jaren het ontbrekende stukje uit de mooie fietsroute Voorne-Putten.

Begin deze eeuw met de ontwikkeling van Spuimonding West kregen beide polders een natuurbestemming. De gemeenteraad van Bernisse wilde hier alleen medewerking aan gegeven als de grondeigenaren op vrijwillige basis afstand van hun grond deden. Dat was niet het geval bij polder Zuidoord. Dankzij de inzet van veel CDA-ers in de lokale politiek en in de landelijke politiek is het uiteindelijk toch mogelijk gebleken om het laatste stukje van het rondje Voorne-Putten aan te kunnen leggen. Dankzij de inzet van toenmalig wethouder Dirk van der Schaaf (CDA) is het gelukt om partijen met elkaar om tafel te krijgen en goede afspraken te maken over de juridische aspecten van de realisatie. Begin dit jaar is door werk met werk te maken tussen Gemeente Nissewaard (fietspad) en het Waterschap Hollandse Delta (dijkversterking) daadwerkelijk tot actie overgegaan en is de realisatie van dit ontbrekende stukje fietspad er eindelijk gekomen.

“Nu het fietspad polder Zuidoord als laatste schakel klaar is, kunnen onze inwoners echt een heel rondje fietsen over Voorne-Putten en genieten van ons mooie eiland,” zegt Pieter Verhoog, fractievoorzitter CDA Nissewaard. “Hiermee zetten we een nieuwe stap om Nissewaard en Voorne-Putten recreatief in beeld te brengen. De tocht voert langs de recreatieve fietspaden langs de Duinrand, het Haringvliet en het Spui. Doordat dit stukje fietspad gekoppeld is aan bestaande fietspaden wordt het rondje Voorne-Putten gevormd en afgerond. Met behulp van subsidie vanuit de MRDH, Metropoolregio Rotterdam Den Haag, waaraan Nissewaard ook een bijdrage levert en de toestemming van de grondeigenaar, de heer van Beek, is het werk nu afgerond.

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.