Dat was even schrikken!

Via de volgende 11 tips willen we jou helpen om over de schrik heen te komen. 

11 tips om dit advies te overleven

1. Bedenk dat je niet alleen bent

Het is altijd fijn om er niet alleen voor te staan. Meer mensen worstelen met dit advies. Toch stemden er bij de vorige gemeenteraadsverkiezingen duizenden mensen op het CDA Noordwijk en CDA Noordwijkerhout-De Zilk. Bedenk dat je dus echt niet de enige bent. 

2. De uitslag had altijd erger kunnen zijn

Stem gewoon op een partij die kan samenwerken en zo ook echt iets kan realiseren. Verder geen commentaar.

3. De ontkenningsfase is het lastigste

Na de ontkenningsfase komt de acceptatiefase. Je hebt nog tot 21 november om eraan te wennen...

4. Stiekem ben je ook voor normen en waarden

Het CDA streeft naar een gemeente waarin mensen respect hebben voor elkaar, omkijken naar elkaar en waarin mensen niet alleen voor zichzelf leven. Klinkt goed toch?

5. We zijn de grootste landelijke partij op lokaal niveau

Momenteel heeft het CDA in de Noordwijkse gemeenteraad 4 zetels, waarmee het de tweede partij is achter PUUR Noordwijk. In Noordwijkerhout is het CDA ook sterk met 4 zetels, momenteel zijn we ook hier de tweede partij in de gemeenteraad qua aantal zetels. In beide gemeenten heeft het CDA op dit moment de meeste zetels als landelijke partij. 

In situaties waarbij dat nodig is zijn de lijntjes met Den Haag kort. Hierdoor kunnen we samen, landelijk én lokaal, een sterk CDA-geluid laten klinken. Een stem op het CDA is dus helemaal zo gek nog niet ;).

6. Je ouders hebben ook vast ooit op het CDA gestemd

Hoe leuk is het om je (groot)ouders te kunnen vertellen dat je 21 november op het CDA Noordwijk-Noordwijkerhout-De Zilk gaat stemmen?

7. Wees gerust: je hoeft niet meteen een dekbed van je favoriete raadslid te kopen

Maar hang bijvoorbeeld de verkiezingsposter van jouw favoriete kandidaat-gemeenteraadslid voor je raam. Of koop een CDA-sjaal. We hebben een hele webwinkel vol merchandise, zie ook https://webwinkel.cda.nl/

8. Het CDA Noordwijk-Noordwijkerhout-De Zilk is een lokale partij

Er zijn maar liefst 50 kandidaat raadsleden voor het CDA. Dus er woont er altijd wel één bij je in de buurt. Je stemt dus gewoon op een buurtgenoot. Zij weten wat er speelt én wat er nodig is om problemen op te lossen. 

Weten wie de kandidaat raadsleden zijn? Klik dan op deze link.

En trouwens, bij het CDA geen Kim Jung Buma praktijken. Elke CDA-fractie besluit helemaal zelf over hun standpunten. Maar voor hulp uit Den Haag of Brussel, kunnen ze wel bellen met een Kamerlid, Europarlementariër of bewindspersoon.

9. Voor alles is een eerste keer

En je hebt altijd meer spijt van de dingen die je niet hebt gedaan.

10. Niet alle vooroordelen over ons zijn waar

Zo kun je bijvoorbeeld ook op het CDA stemmen als je niet christelijk bent. Wij zijn een volkspartij. Onze aanhang heeft alle kleuren, vormen, smaken, gezindten. Onze jongste kandidaat is een twintiger, de oudste is ver boven de 65 ;-). Daar pas je vast tussen...

11. Stemmen is geheim

Dus niemand hoeft er achter te komen. Behalve de Russen misschien…

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.