21 september 2021

Agrarisch Politiek Café in Noordwijkerhout

Datum: 19 oktober

Aanvang: 20:00 uur, inloop vanaf 19:30 uur

Locatie: Café van der Geest in Noordwijkerhout

Aanmelden: s.duivenvoorde@raadnoordwijk.nl 

We hebben het voorrecht in een fantastische mooie streek te leven. Openheid, natuur en toch in de buurt van de grote steden. Logisch dat veel mensen hier willen wonen. Maar verpesten we het unieke karakter van onze streek niet met juist grootschalige woningbouwbouwprojecten? Zomaar een kwestie die speelt in de Bollenstreek.

De afgelopen tijd is er veel gezegd en geschreven over de agrarische sector in Nederland. Ook was er veel onrust binnen deze beroepsgroep over o.a. de stikstofcrisis en ook had men het gevoel het ’’pispaaltje’’ te zijn van de Nederlandse politiek. Het gebrek aan richting en steeds veranderende regels hebben ook niet meegeholpen aan de duidelijkheid die een agrarische ondernemer graag ziet.

Ook de Bollenstreek kent haar eigen kwesties. Neem de GOM, de ISG en de paardenweides. Veel (jonge) kwekers vragen zich af: Is er nog toekomt voor ons in de Bollenstreek?

Op dinsdag 19 oktober organiseren de gezamenlijke CDA-afdelingen en het CDJA Duin-en Bollenstreek daarom een agrarisch politiek café in Café van der Geest in Noordwijkerhout. Tijdens deze avond zullen verschillende sprekers aanwezig zijn:

- Derk Boswijk, woordvoerder landbouw voor het CDA in de Tweede Kamer

- Rik Pennings, vertegenwoordiger namens de LTO

- Carl Hulsebosch, vertegenwoordiger namens de KAVB

- Vertegenwoordigers van de ‘’Bollenjongens’’

Ook zullen we met elkaar in discussie gaan aan de hand van een aantal stellingen.

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.