05 november 2021

CDA: Maak van Noordwijk de meest toegankelijke gemeente van Nederland

Het CDA wil dat Noordwijk zich inspant om de toegankelijkheid voor mensen met een beperking te verbeteren. Daarom heeft de partij schriftelijke vragen gesteld aan het gemeentebestuur.

Onlangs werd Stein uitgeroepen tot meest toegankelijke gemeente van Nederland, voor mensen met een beperking of chronische ziekte. Tegelijkertijd zijn er in Nederland veel gemeenten waar het toegankelijkheidsbeleid nog niet op orde is. Bijvoorbeeld als het gaat om de toegankelijkheid van scholen, binnensteden of het openbaar vervoer. Dat moet anders. Het CDA wil dat mensen met een beperking net als iedereen mee kunnen doen in onze samenleving en roept Noordwijk op het voorbeeld van Stein te volgen en van de Steinse aanpak te leren.

Sebastiaan Duivenvoorde: ‘’Noordwijk zou de ambitie moeten hebben om volgend jaar de prijs voor meest toegankelijke gemeente van Nederland in de wacht te slepen. Niet alleen met woorden, maar ook met daden. Gemeente, maatschappelijke organisaties, scholen, bedrijven en andere lokale partners moeten hier samen de schouders onder zetten. ‘’Iedereen in Nederland moet de kans krijgen geluk na te streven. Om met zijn of haar potentie bij te dragen aan de wereld om hen heen. Want alleen als iedereen zijn of haar talenten kan inzetten, bouwen we met elkaar aan een mooiere samenleving.’’

 

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.