28 maart 2023

Column max Uphoff

Het is iedereen inmiddels wel duidelijk dat het CDA een flinke klap heeft gekregen na de provinciale staten en waterschapsverkiezingen. Ik vind het daarom belangrijk om te benadrukken dat er op dit moment inderdaad een serieuze ‘kloof’ is ontstaan tussen Den Haag en de lokale CDA afdelingen. Er moet meer naar elkaar geluisterd worden. 

Ik houd mij vooral bezig met de prachtige gemeente Noordwijk, waar het CDA een betrouwbare coalitiepartner is, maar waar het CDA ook soms de vinger op de zere plek kan leggen als dat noodzakelijk is. Er speelt op dit moment een hoop, en eigenlijk houdt bijna alles met elkaar verband. De evaluatie van de ISG, stikstof, duurzaamheid, woningbouw, noem het maar op. De lokale politiek is voor mij tot nu toe leren, leren, leren. Ik merk dat ik soms nog wat dossierkennis mis en dat ik daarom af en toe terughoudend ben om met gestrekt been een debat aan te gaan. Maar dat komt vanzelf. 

Mijn familie en vrienden vonden het in eerste instantie maar niets, dat ik me actief ging mengen in de politiek. En ik begrijp heel goed dat als je het nieuws volgt, politiek soms meer weg heeft van real-life stratego dan oprechte democratie. Maar ik vind dat iedere mening telt, en als ik impact kan maken door die meningen te filteren, te bundelen en te verkondigen in de debatten, dat ik dan mijn steentje bijdraag aan de toekomst van Noordwijk.

Ik kom graag in contact met jongeren met een mening, negatief of positief, over de gemeente Noordwijk, om het gesprek aan te gaan. Jullie kunnen contact opnemen met mij via [email protected]

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.