07 juni 2021

Column Nathalie Barnhoorn: Verkeer en Parkeer

De zomer is in aantocht en dat betekend dat de gemeente Noordwijk weer volop bezoekers kan verwachten, deze grote toestroom van badgasten en bezoekers gaat ook betekenen dat de parkeerdruk enorm gaat toenemen in de kernen.

Als inwoonster van Noordwijk aan Zee zie ik dit met eigen ogen. Zo is bijvoorbeeld recent het parkeerterrein aan de Maarten Kruytstraat (’t Stille Zuie) omgetoverd tot een zogeheten ‘shame plek’. De 46 parkeerplekken die hier zijn opgeheven hebben plaats gemaakt voor grote betonnen balken waardoor er niet meer geparkeerd kan worden. Niet alleen is dit een doorn in het oog om te aanschouwen ook neemt de parkeerdruk voor omwonende en bezoekers van de winkeliers in de Hoofdstraat enorm toe. Voor de winkeliers in het winkelgebied bestaat daardoor ook de kans dat er minder mensen het winkelgebied zullen bezoeken, onbegrijpelijk in de moeilijke tijd die zij hebben gehad de afgelopen periode.

De gemeente Noordwijk wil nu als compensatie oplossing een parkeergelegenheid creëren van 150 parkeerplekken op het stuk grond aan de Schoolstraat. Deze parkeerplekken zullen echter pas in September gerealiseerd gaan worden en daarmee zie ik voor de komende zomerperiode grote problemen omtrent parkeren in dit gebied.

Het parkeerprobleem is niet alleen van kracht in de kern Noordwijk aan Zee maar speelt ook in Noordwijk Binnen. De gemeente zal komende maanden een onderzoek uitvoeren naar het verkeer in Noordwijk Binnen en in augustus zal dit onderzoek klaar zijn en ik ben dan ook erg benieuwd wat hier uit zal gaan komen.

Het totale verkeer en parkeerprobleem is iets wat al jaren speelt in onze gemeente en er dient dan ook zo snel mogelijk een gedegen oplossing voor gevonden te worden.

 

 

 

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.