02 april 2024

Gemeenteraadsleden zijn ook mensen

Mijn horloge geeft me een seintje dat er voor de tweede keer vanmiddag 45 minuten voorbij zijn, dus ik fluit af. ‘Sorry scheids, u had gelijk, er was contact en het was een penalty,’ zegt een voetballer van VVSB tegen mij. Een kwartier daarvoor heeft hij even flink gescholden, maar nade wedstrijd schudden we elkaar de hand.

Zo gaat het ongeveer ook tijdens en na de gemeenteraadsvergaderingen, en dat maakt voor mij politiek in Noordwijk vooral ook leuk.

Ik heb het advies van de burgemeester opgevolgd en in mijn eerste jaar als raadslid vooral geluisterd. Inmiddels ben ik namens het CDA woordvoerder op de meeste economische en ruimtelijke onderwerpen, en hoewel ik altijd vriendelijk probeer te blijven, is het ook belangrijk dat je je standpunt goed onderbouwd kunt overbrengen. Soms is het dan nodig om een stevig gesprek met elkaar te voeren. Er wordt veel over de politiek in Noordwijk geschreven, en vooral deze stevige gesprekken worden uitgelicht. Begrijpelijk, maar dat is niet het hele verhaal.

Ik wil dan ook deze raadscolumn gebruiken om collega-raadslid Ivar Kruse, toevallig ook mijn buurman in de raadszaal, met wie ik de afgelopen paar raadsvergaderingen een aantal moties en amendementen samen heb ingediend, te bedanken. Los van onze partijen en bepaalde standpunten, vinden we elkaar op een belangrijk onderwerp: betaalbare woningen voor starters.

Het is belangrijk dat we als raads- en commissieleden laten zien dat we constructief met elkaarkunnen zijn, dat we elkaar kunnen helpen. Ik zie bij alle commissie- en raadsleden dezelfde passie om iets te willen betekenen voor de inwoners van Noordwijk, Noordwijkerhout en de Zilk.

We willen allemaal winnen, net zoals die voetballer van VVSB, maar af en toe je ongelijk toegeven, of iemand bedanken, is zeker ook in de lokale politiek belangrijk. Ik geef een voorzetje.

#teamcda #gemeenteraad #wonen #vvsb #voetbal #raadswerk #noordwijk #dezilk #noordwijkerhout

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.