09 november 2023

Kamerlid Harmen Krul bij politiek café in Lisse

Op woensdagavond 8 november vond er een politiek café plaats in Lisse, met Tweede Kamerlid Harmen Krul als speciale gast. Het evenement werd georganiseerd door de CDA Afdelingen en het CDJA Duin- en Bollenstreek ter voorbereiding op de verkiezingen. Het doel was om op een toegankelijke manier verschillende verkiezingsthema's te bespreken.

Harmen Krul begon zijn carrière na het Atheneum bij defensie, waar hij als militair diende. In 2018 maakte hij zijn entree in de lokale politiek. Vier jaar later werd hij aangesteld als lijsttrekker voor de gemeenteraadsverkiezingen van 2022. Hoewel hij in maart 2021 op de 21e plaats stond op de kandidatenlijst van het CDA voor de Tweede Kamerverkiezingen, werd hij pas op 7 februari 2023 geïnstalleerd als Kamerlid, na het aftreden van Raymond Knops. Zijn portefeuille omvat de onderwerpen defensie en infrastructuur.

De avond ving aan met Harmen die ons meenam in de recente ontwikkelingen binnen het CDA. Op een enthousiaste manier presenteerde hij het vernieuwde verhaal van de partij, waarbij ook ruimte was voor het erkennen van gemaakte fouten. Het tweede deel van de avond draaide om verschillende stellingen. Allereerst werd bestaanszekerheid besproken, een actueel thema dat de afgelopen jaren werd verwaarloosd. Een andere stelling ging over de infrastructuur. Hoewel investeringen in infrastructuur en openbaar vervoer in landelijke gebieden prijzig zijn, was men het erover eens dat dit prioriteit moet krijgen, mits het aansluit bij de wensen en behoeften van de betreffende locatie. Andere besproken thema's waren maatschappelijke dienstplicht, defensie en de woningproblematiek.

Harmen Krul: ´Het is altijd leuk om met mensen in discussie te gaan over onderwerpen die hen direct raken, iedereen kent wel iemand die een woning zoekt of iemand die zich zorgen maakt om de bestaanszekerheid, goed dus om dit met elkaar te bespreken´. 

Na afloop van het officiële gedeelte is er nog uitgebreid nagepraat over allerlei (politieke) onderwerpen. 

Het politiek café werd afgesloten met de aankondiging van een volgend politiek café in het voorjaar van 2024 in Katwijk. 

 

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.