16 april 2024

Kandidaat voor het Europees Parlement Ingeborg ter Laak op bezoek in Noordwijkerhout

Op woensdagavond 1 mei vanaf 20:15 uur is kandidaat voor de verkiezingen voor het Europees Parlement Ingeborg ter Laak op bezoek bij Cafe van der Geest, Zeestraat 7A in Noordwijkerhout. Deze avond is voor iedereen vrij toegankelijk, dus ook voor niet-leden van het CDA. Ingeborg zal deze avond gebruiken om haar visie op de EU uiteen te zetten en er is uiteraard alle ruimte voor vragen. 

Ingeborg is nummer 2 op de kandidatenlijst voor het CDA. 

Ingeborg ter Laak is sinds 2018 wethouder in Zoetermeer, een tijd waarin mensen haar hebben leren kennen als een heel betrokken wethouder. Ter Laak is graag onder de mensen en zet zich in voor de inwoners. Ter Laak: “Als wethouder geloof ik echt in omzien naar elkaar, dat je het samen moet doen. Zorgen dat iedereen zo goed mogelijk mee kan doen.”

Met dezelfde drive en waarden wil zij nu in Europa aan de slag. “Veel beleid wordt in eerste instantie in Europa bepaald." Het leeuwendeel van wat ik hier uitvoer is in Brussel bedacht. Tal van mijn portefeuilles hebben direct met Europa te maken, zoals asiel, denk maar aan de spreidingswet. Wil je echt grip krijgen op migratie dan kan je dat niet in Zoetermeer regelen, dat zal echt samen met de buurlanden moeten.”

Ook een onderwerp als fijnstof, waar Ter Laak als wethouder gezondheid veel mee te maken heeft, is moeilijk lokaal aan te pakken. “Dat moet je doen samen met de landen om je heen doen. Luchtkwaliteit en fijnstof speelt natuurlijk ook lokaal, maar het valt niet lokaal op te lossen.”

Aanmelden voor deze avond kan via [email protected] maar is niet noodzakelijk. 

#europa #eu #evp #teamcda #europeseverkiezingen #elections #ingeborgterlaak #zoetermeer #noordwijk #noordwijkerhout #dezilk #euelections2024 #euelections #europeesparlement #europeanparliament

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.