23 maart 2021

Met het oog op de toekomst

De lente staat weer voor de deur en dat is voor mij persoonlijk altijd weer een feestje! De bloeiende bollenvelden, het langer worden van de dagen en het oplopen van de temperatuur zorgen bij mij altijd voor nieuwe energie. Ik vind het heerlijk, zeker in de lente, om een rondje hard te lopen te fietsen of met mijn kinderen het klimbos (Leeuwenhorstbos) te bezoeken.

Afgelopen week was ik ook met mijn kinderen in het klimbos. Een feest voor de kinderen om hier lekker te spelen en te klauteren. Het bos is populair. Voorheen zag je bijna geen mens hier maar door het klimbos is het nu druk bezocht. Het viel mij op dat er geen enkele prullenbak te vinden was in het bos. Ook is er geen enkele picknicktafel. Met het oog op het steeds drukker worden van onze streek denk ik dat een parkachtig idee voor van dit bos heel mooi zou zijn. Picknicktafels met prullenbakken zijn dan zeker welkom! Dit is iets waar ik mezelf zeker hard voor ga maken de komende tijd.

Naast deze zaak ga ik me de komende periode ook bezighouden met het opstarten van de  Maatschappelijke Diensttijd (MDT) voor jongeren. Het idee hierbij is dat jongeren zich gaan inzetten voor bijvoorbeeld  maatschappelijke organisaties en verenigingen. Denk hierbij aan de voedselbank, bibliotheek (helpen bij het aanleren van digitale vaardigheden voor ouderen), buurtsportcoaches (organiseren van sportactiviteiten voor kinderen) en helpen bij bijvoorbeeld de voetbalvereniging. Doel is natuurlijk om jongeren maatschappelijk betroken te maken en te houden. De jeugd heeft de toekomst.

Ook het opzetten van buurthuizen en wijkverenigingen staan bij mij hoog op de agenda. Buurthuizen/wijkverenigingen zijn een belangrijke schakel tussen bewoners en de gemeente en bovendien kunnen ze een belangrijke rol vervullen bij het tegengaan van eenzaamheid en bij het creëren van begrip tussen verschillende generaties.  Bij buurthuizen en wijkverenigingen kan de Maatschappelijke Diensttijd zeker ook een rol spelen.

Kortom, er is werk aan de winkel voor een nog mooiere gemeente Noordwijk. Ik lever daar graag een bijdrage aan.

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.