15 september 2021

Raadscolumn Jordy de Mooij: De verkiezingen komen eraan

Het lijkt misschien wat ver weg, maar volgend jaar maart zijn de gemeenteraadsverkiezingen in Noordwijk. Hoewel u hier waarschijnlijk nog helemaal niet mee bezig bent, merk ik dat de inleidende beschietingen vanuit de politieke partijen al enige tijd zijn begonnen.

Partijen gaan zich zo langzamerhand profileren en nemen in de raad ogenschijnlijk hardere standpunten in. De mate waarin men oreert en discussie voert wordt steeds heviger en feller tot bijna clowneske taferelen.

Gratis cabaret

Voordat ik zelf in de gemeenteraad kwam ging ik om deze reden wel eens naar een raadsvergadering toe. Ik noemde dit dan altijd een avondje gratis cabaret. Nu zit ik zelf midden in dit circus waarbij met enige regelmaat de randzaken de overhand lijken te nemen. Zelf ben ik er redelijk wars van gebleven om mee te doen aan deze voor vele mensen onnavolgbare show.

Blij van de inhoud

Doe maar normaal, dan doe je al gek genoeg. Praten over de inhoud dus. Dat is waar ik blij van word. Waar willen we met deze gemeente naartoe? In het komende half jaar tot de verkiezingen komen er nog een hoop belangrijke dossiers voorbij. Bouwdossiers, duurzaamheid, strandnota, Retail visie, omgevingswet, De Schelft, huisvesting internationale medewerkers en de ontwikkelingen in Noordwijk aan Zee.

Niet voor onszelf

Hopelijk zaken waarover we eindelijk weer fysiek kunnen spreken en met u in gesprek kunnen gaan. Ik kijk er naar uit om de komende periode nog wat stappen te zetten in de richting van waar wij als gemeente naartoe willen en dit hopelijk zonder alle afleidende bijzaken en de profileringsdrang voor de verkiezingen. Wij zitten er namelijk voor u en niet voor onszelf.

Als u suggesties heeft of graag uw visie deelt over zaken die spelen in de gemeente, dan word ik graag aangesproken. Ook kunt u mij altijd contacten via j.demooij@raadnoordwijk.nl en zo een keertje een afspraak maken om van gedachten te wisselen over wat u bezig houdt in de gemeente of om een bepaalde locatie te bezoeken. Of kom een keer naar een van de kernavonden of thema avonden die wij vanuit het CDA met enige regelmaat organiseren.

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.