12 januari 2022

Raadscolumn Sebastiaan Duivenvoorde: Terugblikken en vooruitkijken naar een mooie toekomst voor onze gemeente

In deze eerste column van het nieuwe jaar wil ik natuurlijk beginnen met iedereen een fantastisch en bovenal gezond 2022 toe te wensen. En ik hoop natuurlijk net als iedereen dat 2022 een beter jaar gaat worden dan 2021. Hopelijk gaat 2022 een jaar worden vol van evenementen en een jaar met volle stranden en winkelstraten.

Laatste column

Omdat dit niet alleen mijn eerste column van 2022 maar ook mijn laatste column voor de gemeenteraadsverkiezingen van maart zal zijn, wil ik graag de gelegenheid gebruiken om kort terug te blikken op de afgelopen tijd.

Terugblikken

De afgelopen jaren ben ik intensief bezig geweest met onder andere het speeltuinenbeleid en de verkeersveiligheid. Ik heb mee kunnen werken aan het nieuwe speeltuinenbeleid zoals Vinkenveld en Viaductweg. En de verbeteringen in de verkeersveiligheid, onder andere de verlichting van het fietspad van de Gooweg en verbeteringen aan de fietspaden op het industrieterrein Gravendam in Noordwijkerhout.

Dat zijn kleine en zichtbare verbeteringen waarmee ik heb geprobeerd concrete invulling te geven aan mijn werk als raadslid. Daarnaast heb ik geprobeerd voor iedereen bereikbaar te zijn, en mee te werken en te denken aan oplossingen voor vele zaken waar onze gemeente voor staat. Spreek mij zeker aan wanneer er bij u iets speelt of wanneer u een goed idee heeft, zodat ik goed op de hoogte blijf van alles wat er speelt in onze gemeente. Ook ben ik natuurlijk erg blij met de recente plannen voor het terrein van de oude Ireneschool, het verbeterde sportbeleid van de gemeente Noordwijk en het toekomstige nieuwe schoolgebouw Wakersduin. Ik kan nog veel meer noemen, maar daar is de ruimte in deze column echt te beperkt voor.

Vooruitkijken

De laatste paar weken tot aan de verkiezingen in maart blijf ik samen met de fractie van het CDA werken aan een mooier Noordwijk, Noordwijkerhout en De Zilk. Ik hoop in de nieuwe raadsperiode weer het vertrouwen te mogen krijgen om ook na maart voor u aan de slag te blijven met onder andere jeugdzorg, ondersteuning mantelzorgers, het verenigingsleven, groenonderhoud en veilige schoolroutes.

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.