01 mei 2021

Schriftelijke vragen tijdelijke voorziening verenigingen

Op de website van Blik op Noordwijkerhout staat het volgende te lezen:

Op het parkeerterrein van Sportcomplex Duinwetering kunnen cultuur- en sportverenigingen vanaf donderdag 22 april overdekt trainen en repeteren. Door het plaatsen van tijdelijke overkappingen kunnen sporters en cultuurliefhebbers veilig samenkomen. Door de langdurende coronamaatregelen hebben binnensport verenigingen en culturele verenigingen al maandenlang geen mogelijkheden om te trainen of repeteren. Samenkomsten in binnenruimtes zijn immers ook nu nog niet toegestaan. Nu de temperaturen oplopen kwam er vanuit een aantal Noordwijkse verenigingen een verzoek aan de gemeente om een alternatieve buitenlocatie aan te bieden. Het resultaat zijn een aantal opengestelde sportlocaties én twee tenten op het Sportcomplex Duinwetering waar de verenigingen veilig, comfortabel en droog een tijdelijk onderkomen vinden

De CDA fractie is van mening dat dit mooie mogelijkheden geeft voor veel verenigingen. Het zou het mooi zijn wanneer dit ook in de kern Noordwijkerhout en/of De Zilk gerealiseerd kan worden, zeker gezien het gebrek aan ruimte voor de Noordwijkerhoutse verenigingen door het wegvallen van De Schelft, en daarom hebben wij de volgende vragen:

Vragen

  1. Zoals hierboven al aangegeven is de CDA fractie van mening dat de mogelijkheid van  tijdelijke overkappingen heel mooi is. Kunnen Noordwijkerhoutse en/of Zilkse verenigingen een dergelijke voorziening ook aanvragen?
  2. Mocht deze pilot in Noordwijk  succesvol zijn, binnen welk termijn is dit dan ook mogelijk in Noordwijkerhout en/of De Zilk?

Met vriendelijke groet,

Namens de fractie van het CDA

Sebastiaan Duivenvoorde

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.