09 januari 2022

Voorstelrondje

De komende weken gaan wij o.a. via Facebook, Instagram en onze website onze top 10 kandidaten voor de verkiezingen in maart 2022 aan u voorstellen.

Vandaag stellen wij Max Uphoff aan u voor, onze nummer 5

Mijn naam is Max Uphoff. Ik ben 20 jaar oud, politicologie en economie student, en trots eigenaar van een groot maatschappelijk bijlesbedrijf. In mijn werk kom ik dagelijks in contact met ouders, kinderen, scholen en welzijnsorganisaties. Ik vind het fantastisch om me te verdiepen in ingewikkelde dossiers, economisch en sociaal. Ik ben het CDA dankbaar dat ik binnen de lokale politiek de kans krijg om mezelf in te zetten voor het welzijn van de (jonge) mantelzorger, kinderen en ouders, sportieveling en feestbeest. Gemeente Noordwijk is een prachtige gemeente, die we toegankelijk moeten maken voor de jeugd. De toekomst begint nu.

Speerpunten

-(Jonge) mantelzorgers moeten we blijven ondersteunen.

-De maatschappelijke stage voor leerlingen in het voortgezet onderwijs moet worden gestimuleerd.

-We mogen geen ‘grijze gaten’ accepteren waar kinderen niet geholpen worden omdat zij niet onder een zorgwet vallen (Jeugdwet, ZVW, Wmo, Wlz).

-Binnen gemeente Noordwijk moet er voldoende ruimte zijn om samen te komen (terrassen, uitgaansgelegenheden en sport- en speelplekken)

-De jeugd moet meer in contact komen met de lokale politiek en cultuur, we stimuleren scholen om gastlessen of excursies te organiseren.

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.