2. Henri de Jong

Noordwijkerhout

Mijn naam is Henri de Jong, geboren en getogen in Noordwijkerhout. De afgelopen 4,5 jaar was ik wethouder in Noordwijkerhout en dat heb ik met veel plezier gedaan. Om iets te kunnen betekenen voor de gemeenschap vind ik belangrijk.

Ik ben getrouwd met Yvonne, en Daan en Guus zijn mijn zoons. In mijn vrije tijd sport ik veel; op mijn fiets heb ik al vele kilometers door de streek gemaakt, en ook verder weg kunt u mij zomaar tegenkomen. Daarnaast fluit ik graag wedstrijden als  scheidsrechter bij VVSB.

De komende jaren wil ik mij opnieuw inzetten voor de gemeente, ook nu we als gemeente groter worden en ook als die gemeente Noordwijk gaat heten. Ik ben er zeker van dat Noordwijk, Noordwijkerhout en De Zilk hun eigen karakter behouden en blijven zoals ze zijn.

Woningen bouwen voor iedereen is mijn belangrijkste aandachtspunt, met veel aandacht voor de leefruimte en welzijn voor alle inwoners. Ondernemers moeten ruimte krijgen en daarbij moeten toekomstgerichte initiatieven ondersteund worden en dus duurzaam zijn.

Ik ben me er steeds van bewust dat wij in een prachtige gemeente wonen en we moeten er samen voor zorgen dat dat zo blijft. Graag kom ik u tegen op straat, bij een evenement of bij een sportwedstrijd.

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.