4. Wim van Haaster

De Zilk


Mijn naam is Wim van Haaster, geboren en getogen in De Zilk, wonende in het laatste huis aan de noordkant van de gemeente. Ik ben ruim veertig jaar getrouwd met Annemiek, vader van Joost, Floris en Lotte en trotse opa van vijf kleinkinderen. Ik heb tot vier jaar geleden een bloembollenbedrijf gerund met twee broers, het bedrijf wordt doorgezet door de volgende generatie.

De ontwikkelingen in de Bollenstreek voor wat betreft het openhouden van de polder hebben mij altijd geïnteresseerd en alles wat daarbij komt kijken zoals mogelijkheden voor woningbouw, ontwikkeling van bedrijven en ontsluiting van wegen. Eerst vanuit bestuursfuncties bij de Rabobank en LTO Duin den Bollenstreek en hopelijk vanaf 1 januari als raadslid voor het CDA in de nieuwe gemeente.

Ook de ontwikkeling van De Zilk heeft mijn aandacht. De laatste jaren is er een prachtige brede school, sportaccommodaties en een vernieuwde Duinpan gerealiseerd. Nu constateer ik echter een behoorlijke stagnatie in de aanwas van jongeren. Mijn kleinzoon heeft in groep 3 slechts negen leerlingen in zijn klas. Daarom is het hoog tijd dat het bouwen in Het Zilt snel start, zodat de school en de verenigingen weer kansen krijgen om te groeien. En ik ben van mening dat we nu al moeten nadenken over de volgende locatie waar in De Zilk uitbreiding kan komen. Anders zitten we over tien jaar met hetzelfde probleem.

Ik kijk ook naar de toegenomen verkeersdruk op de Beeklaan en de Delfweg, de leefbaarheid langs beide wegen staat behoorlijk onder druk. Een oplossing ligt in het doortrekken van de N206 richting de N208 (Weeresteinstraat).

Ik ga graag met deze zaken aan de slag. Wilt u dat ook? Breng dan uw stem uit op 21 november.

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.