31 maart 2017

Kandidaatstelling gemeenteraadsverkiezingen

Op 21 maart 2018 worden de nieuwe gemeenteraad en gebiedscommissies van Rotterdam gekozen. Het CDA Rotterdam is druk bezig met alle voorbereidingen. Zo is de programmacommissie onder leiding van Christine Eskes gestart met het schrijven van het verkiezingsprogramma en zal de selectiecommissie onder voorzitterschap van (oud CDA-Rotterdam-lid en thans burgemeester van de Gemeente Sliedrecht) Bram van Hemmen in mei/juni starten met het voeren van selectiegesprekken.

Raadsleden en gebiedscommissieleden

Omdat u lid bent van het CDA kunt u zich kandideren voor de gemeenteraad en/of de gebiedscommissie. Graag interesseren we u om uw lidmaatschap te verbreden en de stap te zetten richting een politieke loopbaan. In aanloop naar de verkiezingen voor de gemeenteraad en gebiedscommissies stelt het CDA een kandidatenlijst op. Daarbij zoeken we naar kandidaten die het gedachtegoed van het CDA onderschrijven, die een eigen visie hebben op de maatschappij en die geïnteresseerd zijn in politiek. Wij zoeken mensen die houden van debat, in staat zijn zich op een positieve manier namens het CDA te presenteren en -dus- mensen die een stevige uitdaging aandurven. Het is van belang dat onze kandidaten echte vertegenwoordigers zijn die een eigen achterban aanspreken. De opdracht voor het CDA in Rotterdam is niet eerder zo groot geweest als nu. Om relevant te blijven in Rotterdam moeten we groei realiseren! Zoeken wij alleen ervaren politieke dieren? Zeker niet. Ook mensen die zich politiek willen ontwikkelen bieden we graag een kans.

Lijsttrekkers
Voor de zomer kiezen we de lijsttrekkers. Zowel voor de lijst voor de gemeenteraad als voor de veertien gebiedscommissies kunt u zich kandideren als lijsttrekker. Lijsttrekkers voor de veertien gebieden krijgen de speciale taak om als verkenner mensen om zicht heen te verzamelen voor de gebiedslijst.

Lijstduwers
Het kan zijn dat u zegt: “ja, ik spreek me wél graag publiek uit voor het CDA en ik denk dat die publieke uitspraak een wervende werking heeft, maar een politieke loopbaan hoeft voor mij niet”. In dat geval interesseren we u graag om lijstduwer te worden. Het CDA Rotterdam wil een kandidatenlijst waarin de samenleving breed vertegenwoordigd is. Juist daarom is het van belang dat u meedoet. Uw omgeving, vrienden, kennissen en geloofsgenoten: u kunt voor hen de reden zijn om CDA te stemmen. Zeker in 2018 kunnen we iedere stem gebruiken. En, als lijstduwer zit u nergens aan vast, behalve aan het CDA Rotterdam.

Infoavond
Maandag 24 april as. (aanvang 19.30 uur) vindt de infoavond “Wij zijn CDA Rotterdam” plaats, op het stadhuis, met onze fractievoorzitter in de raad Sven de Langen, Wubbo Tempel, oud-fractievoorzitter en Aart Dekkers, voorzitter van de afdeling. Sven vertelt over de praktijk (rollen en instrumenten van een raadslid), Wubbo verzorgt een korte training CDA Gedachtegoed en Aart praat u bij over wat er mogelijk is binnen onze afdeling. Aanmelden kan via [email protected].  

Scoutingscommissie
Tot 5 mei a.s. voert de scoutingcommissie van het CDA oriëntatiegesprekken met geïnteresseerden. Geheel vrijblijvend beantwoordt deze commissie al uw vragen. Voor een afspraak met de scoutingcommissie kunt u contact opnemen met Jeroen van Velzen ([email protected] of 010-2672134). U kunt zich ook meteen kandideren.

Maak uw kandidaatstelling uiterlijk op 6 mei 2017 bekend door het ingevulde Aanmeldingsformulier GR18 Rotterdam, uw motivatiebrief en uw CV te versturen aan: [email protected].

Voor vragen over uw kandidatuur of de procedure kunt u terecht bij Taco de Jongste ([email protected] of 06-28254583).

De profielschets en het aanmeldingsformulier vindt u hier.

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.