06 oktober 2021

CDA Rotterdam draagt Christine Eskes voor als wethouder

Afgelopen dinsdag werd duidelijk dat de huidige CDA wethouder Sven de Langen vervroegd afscheid neemt. Hij wordt bestuurder van een zorginstelling in Dordrecht. Als opvolger draagt de fractie van het CDA Rotterdam Christine Eskes voor.

Het CDA Rotterdam is vertrekkend wethouder de Langen enorm dankbaar voor zijn grote inzet voor de stad. Wethouder de Langen heeft zich onder andere ingezet voor daklozen en heeft met een nieuwe aanpak binnen een half jaar 100 mensen aan een eigen huis geholpen. Daarnaast heeft de Langen een grote liefde voor sport en heeft hij bekendgemaakt dat er volgend jaar voor 165 miljoen euro aan vernieuwingen gaan plaatsvinden aan buitensportcomplexen, zwembaden en kantines in Rotterdam. Tenslotte start volgend jaar het ouderenpakket waarmee 40.000 ouderen extra ondersteuning krijgen.

John Kuijt, bestuursvoorzitter CDA Rotterdam: 'We zijn Sven de Langen dankbaar voor wat hij de afgelopen 12 jaar in verschillende rollen voor Rotterdam heeft betekend en wensen hem veel succes in Dordrecht. We hebben veel vertrouwen in Christine Eskes en zijn er trots op dat zij de taak als wethouder gaat overnemen. Zo kan het CDA met een nieuwe fractie verantwoordelijkheid blijven nemen voor de toekomst van onze mooie stad."

Christine Eskes is op dit moment nog fractievoorzitter en gemeenteraadslid  voor het CDA in Rotterdam. Daarnaast werkt ze als manager voor Leger des Heils, Jeugdbescherming & Reclassering. Zij heeft de juiste kennis en ervaring voor de functie van wethouder op deze portefeuille.

René Segers-Hoogendoorn fractievoorzitter

Het vertrek van Christine Eskes uit de Rotterdamse gemeenteraad betekent ook een verschuiving binnen de fractie. Wanneer Christine Eskes de Rotterdamse gemeenteraad verlaat zal René Segers-Hoogendoorn haar opvolgen in de rol van fractievoorzitter. Gemeenteraadslid Segers-Hoogendoorn: ‘Zoals Sven vier jaar geleden de 'safe pair of hands' was om het stokje over te nemen van Hugo de Jonge, zo is Christine dat nu vanzelfsprekend om Sven op te volgen. Daar heeft de fractie alle vertrouwen in.'

De nieuwe aanstelling van Eskes betekent een lege plek in de Rotterdamse gemeenteraad binnen de CDA fractie. Huidig burgerraadslid Christine Zandberg zal de plek van gemeenteraadslid in gaan nemen. Volgens gemeenteraadslid Segers-Hoogendoorn is ze een zeer welkome aanwinst in de raad: ‘Ik vind het een eer om als fractievoorzitter van het CDA, samen met Christine Zandberg, de komende maanden het CDA-geluid in Rotterdam luid en duidelijk te mogen laten horen.'

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.