10 februari 2022

Gratis sporten voor alle minderjarigen

Het CDA Rotterdam wil leegloop sportclubs omdraaien

Het CDA Rotterdam pleit ervoor om sporten voor jongeren tot 18 jaar gratis te maken voor de komende twee jaar. Dit voorstel maakt deel uit van een vijfpuntenplan waarmee we sportverenigingen een steun in de rug willen geven na twee moeilijke coronajaren. Deze week heeft lijsttrekker Christine Eskes dit plan symbolisch aangeboden aan CDA-leider en minister Wopke Hoekstra tijdens een bezoek aan volleybalvereniging Volley Zuid in Lombardijen. 

Met deze maatregel hopen we eveneens wat te doen aan de sterk teruggelopen sportdeelname. De afgelopen twee jaar zijn met name jonge sporters in groten getale afgehaakt. Dit is niet alleen schadelijk voor de kinderen zelf, maar ook voor de vitaliteit van Rotterdamse sportverenigingen.  Lijsttrekker Christine Eskes: “Rotterdam is dé sportstad van Nederland. Om dat ook in de toekomst zo te houden hebben we sterke verenigingen nodig. We moeten er dus voor zorgen dat ze in de startblokken worden gezet voor de periode na corona.”

In het plan pleiten we daarnaast voor investeringen in voldoende sportvoorzieningen, 25 extra padelbanen, verduurzaming van sportcomplexen en hybride lidmaatschappen. Met dit laatste wordt bedoeld dat jongeren op een toegankelijke wijze lid moeten kunnen worden van meerdere verenigingen om zo kennis te maken met verschillende sporten.

 

 

 

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.