30 mei 2022

Het EPP Congres in Rotterdam!

Morgen gaat het EPP congres van start in Ahoy! Helaas gooide covid-19 vorig jaar roet in het eten, maar nu mag het CDA dan toch het EPP congres hosten in Rotterdam. Op dit congres komen staatshoofden, ministers, partijleiders, Eurocommissarissen en Europarlementariërs die behoren tot de EPP familie samen om met elkaar een toekomstvisie voor Europa te bepalen. In totaal zijn 82 nationale partijen lid van de European People’s Party en is zij de grootste in het Europees parlement.

Het belang van dit congres is groot, omdat dit de uitgelezen kans is om met alle christendemocraten de Europese koers voor de toekomst te bepalen. Onze wethouder, Christine Eskes, benoemt niet alleen het belang van dit congres voor de christendemocratie maar ook voor Rotterdam. ‘’Het EPP congres geeft ons een unieke kans om staatshoofden, partijleiders en Eurocommissarissen te laten zien wat Rotterdam als stad te bieden heeft. Het is bijzonder dat de toekomst van Europa wordt besproken aan de oevers van de grootste haven van Europa. Het CDA is één van de oprichters van de Europese Volkspartij in 1976, en heeft voor de laatste keer in 1986 het congres van de Europese Volkspartij mogen hosten. Dit is de eerste keer dat het CDA een congres van zo’n grote schaal naar Nederland haalt.’’

Na 36 jaar wordt het EPP congres weer georganiseerd door het CDA, en dan ook nog eens in onze mooie stad! Wij gaan de komende dagen genieten en laten ons inspireren! Wil je op de hoogte blijven van het EPP congres, houdt dan de sociale mediakanalen en de nieuwsbrief in de gaten.

 

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.