28 september 2018

Met nieuwe energie aan de slag!

Vandaag is de eerste begroting voorgesteld van het college dat in juli van dit jaar is aangetreden. Als één van de partijen die deel uitmaken van de coalitie, is het CDA blij met de nieuwe energie die deze begroting uitstraalt. Op een aantal terreinen die voor ons van grote waarde zijn, laat deze begroting duidelijke keuzes en vooruitgang zien.

Zo komt er volgend jaar een Masterplan ‘Ouder en Wijzer’. Hiermee krijgen oudere Rotterdammers de aandacht die ze verdienen op cruciale thema’s als eenzaamheid, veiligheid en dementie. Hiermee willen we bovendien mogelijk maken dat ouderen langer gezond en veilig thuis kunnen blijven wonen.

Een ander thema dat ons na aan het hart ligt en waarop de begroting een mooi beeld laat zien, betreft wonen. Goede huisvesting is een basisvoorwaarde voor een gezinsvriendelijke stad. Ook wordt er volop ingezet op het aantrekken van meer personeel in het onderwijs en in de zorg, maar deze mensen moeten dan natuurlijk wel in onze stad kunnen wonen. Er moeten deze periode dan ook 18.000 woningen bijkomen, waarbij de prioriteit in het middensegment ligt. Het aangekondigde actieplan middenhuur springt daarbij duidelijk in het oog.

Sportgemeente van het jaar
Tot slot zijn we blij om te zien dat Rotterdam, als sportgemeente van het jaar 2018, blijft inzetten op sport en op verenigingen. Dit blijkt concreet uit het doorzetten van de investeringen in onderhoud en verduurzaming van sportaccommodaties. Daarnaast gaat de gemeente, samen met verenigingen, aan de slag om het verenigingsleven toekomstbestendig te maken. 

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.