11 april 2019

Neem onrust over Hoekse Badje weg

Deze week heeft de CDA-fractie schriftelijke vragen gesteld over de gewijzigde openingstijden van het Hoekse Badje in Hoek van Holland. Deze hebben tot de nodige onrust geleid bij de bezoekers van het zwembad. Wat ons betreft wordt dit zo snel mogelijk weggenomen.

Vorige week liet het Hoekse Badje op Facebook weten dat de openingstijden van het zwembad voor recreatief zwemmen zullen worden aangepast. Aanleiding hiervoor is een meting van het aantal bezoekers door het Sportbedrijf. Hieruit zou onder meer blijken dat er doordeweeks tussen 12:00 en 15:00 te weinig bezoekers zijn. Op basis van deze meting is besloten om na de meivakantie de openingstijden zodanig te wijzigen dat het bad op twee dagen pas vanaf 15:00 geopend is voor recreatieve zwemmers. Op andere werkdagen gaat het zwembad pas een half uur later open.

Uit reacties van individuele bezoekers van het zwembad en de gebiedscommissie Hoek van Holland blijkt dat de voorgestelde openingstijden niet goed vallen. Zo zien bijvoorbeeld ouders met jonge kinderen de mogelijkheid verdwijnen om naar het zwembad te gaan zonder dat hun kinderen omver worden gelopen door oudere kinderen. Ook de aansluiting op schooltijden is niet optimaal op sommige dagen.

De vele reacties laten zien dat de Hoekenezen gehecht zijn aan hun zwembad. We zouden het erg vervelend vinden wanneer mensen niet meer naar hun zwembad kunnen door de gewijzigde openingstijden en daarom geen abonnement meer nemen. Dit ondermijnt namelijk ook het draagvlak voor en de draagkracht van deze voorziening op langere termijn. Om die reden vragen we het college om naar een oplossing voor mogelijk gedupeerde groepen te zoeken en zo de onrust weg te nemen. Op die manier kunnen de Hoekenezen blijven genieten van hun mooie zwembad!

Photo by Juan Salamanca from Pexels 

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.