Jongerenkandidaten
11 maart 2022

Onze jongerenkandidaten met een hart voor de stad

 

Een kans voor open doel

Rotterdam is een relatief jonge stad. Door de aanwezigheid van de Erasmus Universiteit en verschillende hogescholen en MBO’s huisvest Rotterdam een groot aantal studenten. Als gemeente moeten we goed voor deze groep zorgen, zij zijn immers de toekomst van onze stad.

Het gaat niet alleen over ‘zorgen voor’ maar ook over ‘zorgen dat’. De jongeren zijn de toekomst van de stad en dus moet de stem en invloed van jongeren te horen en merken zijn. Het is aan de politiek om de ruimte daarvoor te scheppen. Voor iedereen, maar zeker voor jongeren aan het begin van hun leven en hun volwassen bestaan geldt dat het leven zin moet hebben. Verantwoordelijkheid nemen voor je leven en de wereld om je heen is een vorm van zingeving. We steken de hand uit naar de jongeren van Rotterdam en willen samen staan voor een sterke en inclusieve stad vol kansen.

Voorstellen

  • Betrek jongeren bij de ontwikkeling en wijze van bekendmaking van (overheids) informatie.
  • Tijdens coronacrisis gezien: de thuissituatie is voor veel kinderen en jongeren alles behalve ideaal voor thuiswerk. Er moeten in de stad (met name in de buurt van kansarmere wijken) genoeg studieplekken zijn voor jongeren. Daarom brengen we stadsbreed het aantal openbare studieplekken in kaart en creëren we plekken daar waar er te weinig aanbod is.
  • Om iedere jongere zo gelijk mogelijk te laten starten moet de gemeente meer taallessen faciliteren en waar mogelijk initiatieven ondersteunen.
  • Wij steunen initiatieven waarbij studenten leerlingen huiswerkbegeleiding geven en/of als maatje of mentor aanspreekpunt zijn. Zo breken we bubbels en verbinden we Rotterdammers aan elkaar.
  • Er is grote behoefte aan technisch geschoold personeel. MBO-studenten zijn van grote waarde voor de toekomst van de stad en verdienen dus grote en blijvende aandacht van gemeente en Rijk.

Met vriendelijke groet,
Sam, Ugur en Jan Peter

Lees ons hele programma hier: https://www.cda.nl/zuid-holland/rotterdam/verkiezingen-2022

 

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.